Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Vores naboer er i knæ

Pressemødet i dag, var en fornøjelse. Det var nærmest som om deltagerne gik ud fra, danskerne kunne læse og forstå. Ingen talte ned.

Det ser ud til grænserne lukker snart. Det er godt nok. Sverige har nemlig overhalet os for første gang i over en måned…

Tallene

I går d. 20. oktober 2020 så tallene således ud:

Og i dag, d. 21. oktober 2020 ser det således ud:

Antal indlagte er faldet med 6 til 122 og der er en stigning i intensivindlagte på 1 til 16 ialt.

Tallene om tirsdagen plejer også at være ganske fredelige. Men det eksploderer jo mellem hænderne på os. 630!!! Medmindre vi falder markant de næste par dage, så er vi inde i den udvikling mange andre europæiske lande ramte for et par uger siden.

Pressemøde

I dag var pressemødet nærmest en fornøjelse. Det er som om, SST har skiftet strategi og i stedet for at tale til danskerne som fuldstændige idioter, så nøjes de med at synes, vi er almindeligt dumme.

Jeg støtter mig til Alexander Brøndums livereferat. Ham har EB været heldige med:

Søren Brostrøm fortalte at man nu kan blive testet uden henvisning fra lægen, hvis man blot har milde symptomer. Det var fornuftigt nok. Desværre rodede han lidt rundt i, hvorfor man må gå i Tivoli og ikke til superligakampe. Jo.
Hvorfor skal man have maske på i en bus, hvor man sidder ned og ikke i supermarkedet, hvor man står op?
Hvorfor skal man ikke have maske på, når man sidder ned i en restaurant?
Hvorfor bliver min numse så rød, når jeg stiller dumme spørgsmål?

Hvis jeg var Søren, havde jeg taget min pestkongekappe på og bare forbudt Tivoli og dumme spørgsmål. Faktum er, at der er smitterisiko ved at tage til fodboldkampe og i Tivoli. Den er bare lille. Men hvis man åbner op for alle små muligheder for at blive smittet, så løber epidemien fra os. Giv dem en huskekage og et kompendie om epidemiologiske fremskrivninger.

Søren klarede det bedre end vanligt og han er stoppet med at tale helt vildt ned til befolkningen. Det er nice. Som man siger.

Kåre Mølbak var som vanligt i topform. Han er ved at være pissetræt af dumme spørgsmål, men alligevel svarer han troligt på dem….
Dette billede gør ham ikke retfærdighed:

Et geni (der ikke er Alexander Brøndum som EB kan være glade for) stillede følgende spørgsmål:

46 kampe blev afviklet, da smittetrykket var lavt. Der burde være 0 smittetilfælde…. Og hvorfor man bruger en 10 måneder gammel begivenhed til at underbygge lukningen af superligakampe?
Fordi verden har været lukket ned siden og smittetrykket ikke har været oppe i niveau før nu igen. Det er jo ikke sådan at det kræver en helt frisk smitteeksplosion for at konstatere at fodboldkampe lige nu er en elendig ide.
Kåre klarede sig igennem uden at være sarkastisk så han får igen 5 stjerner for at holde sig til videnskaben, tale videnskab og i øvrigt være ligeglad med alle de andre myndigheder.

Men Kåre er på en 3. plads i denne omgang.

Ham her, Erik Brøgger fra udenrigsministeriet, kan simpelthen fortælle de mest forfærdelige ting og stadig holde masken.
“Hele verden lukker snart ned, alt bliver orange, men der er stadig fly i luften, så vi er bedre stillet end i marts….”
Han siger det i samme toneleje, som man ville bruge, hvis man var løbet tør for rødvin, men da stadig havde lidt Amarone…
Erik kan naturligvis ikke sige noget om hvorvidt grænserne lukker til Tyskland i morgen, men det gør de, lod han forstå. Afsted efter Nutella og dåsebajere. Mon ikke der opstår køer ved grænsen i løbet af aftenen?
Vores tætte nabolande melder om, at de rammer kapacitetsgrænsen om få uger, at Tjekkiet kalder alt sundhedspersonale hjem og at mange lande har lock down. Erik får det til at lyde meget fredeligt.
Det er sådan en mand, man skal have til at fortælle, at man da vist desværre er blevet gravid igen, eller at bilen ikke gik igennem syn. 100% sympatisk type.

Hende her er til gengæld spændende:

Hanne Larsen fra fødevaremiddelstyrelsen. Hun besvarede monotomt spørgsmål om, hvorfor man ikke kunne lade være med at slå så mange mink ihjel så hurtigt. Hvorfor man ikke kunne vente til de var pelsmodne. Osv. osv.
Der, hvor hun virkede en minimal anelse engageret, var da hun fortalte om, at lige nu slår man 100000 mink ned om dagen, men at man ville endnu højere op i kapacitet. Se pressemødet!
Hun har stenansigt, mens hun fortæller om hvor mange mink hendes styrelse kan aflive om dagen. Og hun vil aflive endnu flere. Mange. Millioner.
Man tænker hun har set Magnus Heunicke love 50000 test om dagen og tænkt: “Duksedreng. Jeg kan slå 100000 mink ihjel dagligt og jeg er ikke tilfreds endnu.”

Jeg elsker hende! Fantastisk karakter.

Minkene skal i øvrigt slås ned, fordi de smitter samfundet, men også fordi man er bekymret for om nogle af de mutationer, der kommer, når virus krydser artsbarrieren, kan mindske effekten af vaccinen.

Resten af Europa

Det føles lidt som i foråret. Nu begynder de at vælte omkring os. En efter en. Vi bor i et smørhul, hvor folk er dumme nok til at nægte at gå med masker og protesterer over den manglende adgang til superligakampe og diskoteker. De skulle piskes.

Tjekkiet og Belgien er pressede og deres sundhedsvæsen er på kanten af kollaps. Vi får se de næste par uger, hvordan et land fungerer, når sundhedsvæsnet bryder sammen.
For vi kommer til at se lande i knæ.

Jeg håber vi får lidt flere restriktioner og får udskudt nedlukningen et par måneder endnu.

I går skete det, nogle af jer, går højt op i:

Heya Sverige. Nu overhalede de os igen.

Maske eller ej

Jeg hader masker.

Normalt ser jeg glad ud, men maske i flere timer på arbejde er træls:

Jeg har haft maske på fra epidemiens start. Mange synes det er “for meget”, har beskyldt mig for at være en bangebuks og anklage mig for unødigt at skræmme patienter.

Men det her er grunden til jeg har maske på:

Det er almindelig pli og sund fornuft. En praktiserende læge får smittet 100 af sine patienter med Corona.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Nej. Men vi læner os op ad skrappere restriktioner.

8 thoughts on “Vores naboer er i knæ

 1. Jeg er dig evigt taknemmelig for dine indlæg – superlativer står i kø. Og dine indlæg fra før corona er en ekstra gave.
  Klap hvalpen –

  1. Tusind tak. Nogle gange synes jeg, jeg kun skriver for mig selv. Men der er efterhånden godt 10000 faste, der følger med. Hvalpen er klappet og burde lægge sig til at sove, men den er svært optaget af at flytte kødben rundt i huset. Måske mærker den krisen kradse?

 2. Kære Iza. Denne gang syntes jeg, at dine kommentarer var så ekstra pragtfulde, at jeg ikke kunne lade være med at læse det hele op for min trætte kone. Jeg håber hun tilgiver mig !

 3. En tank: hvordan kan det være at smitten spredes fra minkfsrme til minkfarme som en løbeild? Er der mennesker der bærer smitten videre? Og hvad med grisene sætninger og kyllingefsrme? Og kør? Hvis Corona kan angribe en mink så kan den vel også angribe en kylling eller gris?

  1. Virussen har en forkærlighed for mink. Du kan være ret sikker på at SSI har testet svin, køer, fulde osv uden at have fundet smitte. Dybest set ved de ikke hvordan det smitter, men de ved at virus muterer i mink og at de mutationer efterfølgende kan findes i mennesker, der bliver smittet af mink.
   Man slår mink ned, fordi de kan udgøre et reservoir, hvor virus kan gå i dvale for så at dukke op igen. Måske i en form, som vaccinen ikke virker mod. Derfor er det ud fra et forsigtighedsprincip den eneste mulighed for at forebygge evt mutationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *