Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Vi har kapaciteten og en fin positivprocent

Magnus er bekymret over den stigende positivprocent. Det er jeg ikke og jeg ville ønske, jeg kunne give Magnus en krammer. Han gør det så godt…
Svartiderne er der også kommet mere styr på, og det er at foretrække fremfor flere test med lange svartider.

Tallene

I går var der 500 nye smittede og 2 dødsfald. Der var 110 indlagte, 16 på intensiv og heraf 10 i respirator.

Og i dag, d. 18. oktober 2020 ser det således ud:

Der er 451 nye smittede.
Antallet af indlagte er steget til 119, 17 på intensiv heraf 11 i respirator.
Der er 1 nyt dødsfald.

Det er søndag og vi ligger på 119 indlagte. I morgen kommer det store rykind som hver mandag. Det ser ud til at antallet af indlagte langsomt men sikkert stiger…

Positivprocenten bekymrer Magnus

Men før du læser hans indlæg, så læs lige bagom positivprocenten i Danmark:

Vi har så enorm testkapacitet, så bekymringen er aldrig positivprocenten. Det er antallet af smittede. Vi kører vores sundhedssystem i sænk længe inden vi når en positivprocent på 5…..

Jeg synes ikke rigtig en positivprocent på 1,3% er noget at snakke om og vi har tidligere haft ret høje smittetal uden det kastede ret meget mere end 120 indlagte af sig ugen efter.

Vi har europas laveste positivrate, så jeg tror Magnus er blevet lidt for forvænt:

Norge ligger betydeligt højere:

Finland ligeså….

Vi har ikke et problem i Danmark….

Medmindre alle positive kommer ved tilfældigt testede. SÅ er vi på skideren. Men så må Magnus vise sin hånd. Jeg er ikke bekymret, men det bliver jeg da lidt, når Magnus er det. Ved han noget om sentinelprøverne? Er det en sump af positive?
Jeg satser på han bare er almindelig agtpågivende og nyder vi har verdens største testkapacitet.

Til gengæld kunne dette være starten på en tretrinsraket, hvor først Magnus går ud med en formanende finger, så kommer politiet efter med deres pressemøder og til sidst kommer der restriktioner. Det er samme opskrift hver gang. Det bliver spændende at se om vi er på vej mod nye restriktioner.

Hvis COVID-19 følger influenza i udbredelse kan vi forvente at kontakttallet naturligt stiger over vinteren for at toppe i januar/februar, så det er naturligt at forvente yderligere restriktioner over vinteren for at presse kontakttallet ned efterhånden som naturen presser det op.

Det er altså en naturlig udvikling og forventet udvikling. Det har intet med slemme teenagere i partybusser at gøre… Ikke kun i hvert fald.

Svartider på test

Det jeg synes er positivt med testningen for tiden er, at ventetiden er nedbragt betydeligt. I samfundssporet får de fleste svar efter 24 timer nu:

https://tcdk.ssi.dk/vente-og-svartider

Førhen gik der mellem 24 timer og 5 døgn, hvilket gjorde at testningen var ligegyldig. Folk gad ikke blive testet og skulle gå hjemme og vente på testsvar.

I sundhedssporet skulle der også være kommet styr på ventetiderne:

https://www.regioner.dk/sundhed/coronaviruscovid-19/svartider-paa-covid-19-tests

Og teststederne skulle have 0 dages ventetid:

https://tcdk.ssi.dk/-/media/arkiv/subsites/testcenter-danmark/vente-og-svartider/samfundsspor-ventetider-16102020.pdf?la=da

Om det passer? Det ved jeg ikke. Meld gerne tilbage.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Nej.

5 thoughts on “Vi har kapaciteten og en fin positivprocent

 1. Kender en familie der lige et blevet smitte opsporet i Nordsjælland idag og de kan først blive testet på tirsdag i deres lokalområde.

  1. Det er helt uacceptabelt. Er det noget man kan tjekke op på? Evt journalister? Der sidder helt sikkert nogle fra Berlingeren -der jo er duksedrengene indenfor graverjournalistik på det her område. Det nytter jo ikke man skal køre ind til fælledparken med bilen fuld af smittede for at blive testet. Der findes jo folk uden bil….

  2. Men de kan jo tidligst blive testet 4 dage efter smitteeksponering – mon ikke det er derfor, at de først kan blive testet tirsdag?

   1. Hvorvidt det er derfor, er jeg usikker på. Det er familiens hjemmeboende datter der er blevet testet positiv, og som er grunden til at de er blevet smitte opsporet.
    Hun (datteren) fik torsdag svar på den første test og den var negativ. Lørdag blev hun testet for anden gang og der fik hun igår søndag et positivt svar. Nu er det så sådan at resten af familien skal testes.
    Og her kunne de først få tid på tirsdag i deres lokalområde.

 2. Hvorvidt det er derfor, er jeg usikker på. Det er familiens hjemmeboende datter der er blevet testet positiv, og som er grunden til at de er blevet smitte opsporet.
  Hun (datteren) fik torsdag svar på den første test og den var negativ. Lørdag blev hun testet for anden gang og der fik hun igår søndag et positivt svar. Nu er det så sådan at resten af familien skal testes.
  Og her kunne de først få tid på tirsdag i deres lokalområde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *