Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Tvangsvaccination… I dag skal vi have om fascisme

Tag ydelser og arbejde fra dem, der ikke vil vaccineres. Drop tvangen. Jeg kan næsten høre taktfaste støvletramp, når jeg læser udkastet til epidemiloven.

Tallene

I går, onsdag d. 11 november, så oversigten således ud:

I dag, torsdag d. 12 november ligner det endnu engang en genudsendelse:

Der er 1011 nye smittede, men imponerende 75000 test. Det er suveræn kapacitet.

I dag er der 239 indlagte, 44 på intensiv og 29 i respirator mod 216 indlagte og 40 på intensiv heraf 22 i respirator i går.

Vi stiger fortsat i indlæggelser. Antallet af nyindlæggelser ligger omkring 40 i snit, men vi får ikke ekspederet 40 ud af sygehuset. Kun halvdelen.

Det betyder vi sander til selv med det forholdsvis lave antal indlæggelser i forhold til situationen med omkring 1000 smittede dagligt gennem de seneste 14 dages tid:

VI skal længere ned i daglige antal smittede, hvis vi ikke skal have en forhåbning om at holde antallet af indlagte i niveau. Desværre. Jeg troede sagtens vi kunne tåle 1000 smittede dagligt. Men sådan er der så meget.

Således så kortet ud i går:

I dag er det meget det samme:

Det fortsættter med at lysne i nord…
Fanø og Ærø er fortsat smittefri.

De værste kommuner

I går dominerede oplandet til Hovedstaden:

I dag er det ikke meget anderledes:

Gennemtestningen af Vendsyssel er i gang

Det går fremad.

I går:

I dag:

I Thisted bor der godt 40000 og det ligner også, de nok skal nå det:

Testningen intensiveres fra i går:

Til i dag:

Her er en oversigt over dag til dag testningen i kommunerne:

I næste uge er det Jammerbugt, Hjørring og Læsø, der står for tur.

Lovgrundlaget er til stede

Jeg skrev i går, jeg mente lovgrundlaget er til stede. Det mener jeg fortsat. Men meninger er som bekendt som røvhuller.

Politik er ikke en eksakt videnskab. Jura derimod er noget mere nørdet og specielt. Der må sidde en tør type, der ikke har lavet andet end at kigge i Karnovs Lovsamling og terpe rangordning af bekendtgørelser, og vurdere, der ikke er hjemmel til aflivning. Men hvis det skulle vise sig, der var hjemmel, er det ikke første gang vi her på siden er et skridt foran.

Tvangsvaccination

I den udkastet til den nye epidemilov er der åbnet for en ladeport af muligheder for tvang og magt. Dermed er vejen også banet for magtmisbrug. Ministeren kan egenhændigt træffe mange beslutninger og det mener jeg ikke en minister er kompetent til.

Jeg kan ikke forestille mig nogen af mine lægekolleger vil deltage i tvangsvaccinationer. Det strider mod lægeløftet. Så er man så uheldig, så må man blive stukket af en ufaglært.
Jeg er ret sikker på sygeplejersker og assistenter vil stille sig på bagbenene også.

Det her er min formand:

Og selvom jeg synes at vaccineskeptikere er spild af plads, så har jeg det jo på samme måde med liberalister og Brøndbytilhængere. Dem vil jeg heller ikke tvangsomvende eller tvangsvaccinere.

Epidemiloven åbner også for at mennesker alene på mistanken om sygdom kan tvangsisolere, tvangsindlægges eller tvangsundersøges.

Hvad er det for et menneskesyn?

For en sygdom med en dødelighed på under 1 % er det fuldstændigt ude af proportioner bruge umiddelbar magtanvendelse mhp at krænke individers fysiske og psykiske integritet. Jeg er 100% for at bremse corona og afvente vaccinen, blandt andet for at bevare det samfund, jeg holder af. Men jeg vil ikke gøre en skid for et fascistisk styre. Hvis de vedtager tvangsvaccination, så vil jeg ikke have den. Uanset.

Som pragmatiker ville jeg nok lade den lov falde. Der vil være så få vacciner til at starte med, at vi ikke engang vil kunne vaccinere alle de mange, som ikke er kukkeluk, og gerne vil beskyttes mod corona. Hvis vi begynder at gennemfører tvangsbehandlinger af mennesker, der ikke er sindssyge eller i en tilstand, der ganske må sidestilles hermed, så har vi åbnet pandoras æske.

Magnus for helvede…. Det er ikke der vi er.

Vaccinemodstandere (eller sygdomsfortalere, som vel er en mere positiv og korrekt betegnelse) er helt derude, hvor det ikke rigtig kan betale sig at hente dem hjem igen. Lad dem få deres corona naturligt og så skal de selvfølgelig udelukkes fra arbejde blandt mennesker…. Butikker må reklamere med: “Vi er vaccinerede.” Kontormiljøer med: “Kun vaccinerede er velkomne…” Og så må vi tage den derfra. Manglende vaccination er naturligvis ikke en sygdom, så enhver overførselsindkomst skal fjernes. Således kan man ikke sutte så heftigt på samfundspatten, mens man skider ud over resten af den danske befolkning.
Velbekomme.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Nej.

4 thoughts on “Tvangsvaccination… I dag skal vi have om fascisme

 1. Hej Iza

  Tak for en rigtig god blog, som jeg (kvinde, 32 – stik mod din kernelæserlæserdemografi) har fulgt med i siden lockdown. Jeg vil gerne spørge lidt ind til dine holdninger til vaccinationer. Hvorfor er det vigtigt at alle får dem (hvis der er kapacitet til det)? Er det ikke nok at risikogrupperne får som 1. prioritet, og alle andre der føler sig mest trygge med en vaccination derefter får? Hvorfor skider man på samfundet hvis man ikke bliver vaccineret, hvis dem der kan gå hen og dø af COVID-19 allerede er vaccinerede?
  Den eneste forklaring jeg umiddelbart kan komme på, er hvis nogle af risikogrupperne ikke tåler at blive vaccineret. Jeg er naturligvis ikke anti-vaxer, og min søn er vaccineret efter programmet, men det giver også mening da spædbørn og kronisk syge ikke tåler nogle vacciner. Men så vidt jeg har forstået bliver børn ikke særlig syge af COVID-19, så samme logik har jeg svært ved at finde med denne vaccine, med mindre nogle kronisk syge altså ikke tåler den.
  Jeg har umiddelbart ikke særlig meget lyst til at få en vaccine (eller give den til mit barn) når den bliver hastet igennem som med COVID-19 – med mindre det da er farligt for andre at man går rundt og ikke er vaccineret. Jeg håber at du kan hjælpe mig lidt ud af vaccinations-forvirringen.

  Bedste hilsner fra Clara

 2. Hej Iza. Tak for din fortrinlige blog! Med al respekt vil jeg lige kommentere, at de taktfaste støvletramp allerede har rullet henover landet i mange år. Tvangsmedicineringen er et faktum – ikke fra lægernes side, men fra kommunernes. Og det mod almindelige samfundsborgere, der blot er sygemeldt og dermed underlagt kommunernes pengekasse. Stikkersyndromet florerer, overvågningssystemet excellerer… Synes at vores demokrati i de sidste mange år er forsvundet i “salami-metoden”, én skive efter den anden. Desuden minder bjergene af døde mink mig om billeder fra kz-lejre fra 2. verdenskrig – så mener, at der er al mulig grund til panik – Beklager min noget depressive attitude!

  1. Det er jeg ikke uenig i. Ens ydelser kan afhænge af om man går med til at afprøve alle mulige mærkelige medicineringer eller operationer, hvor gevinsten er meget lille. Det er noget svineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *