Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Tiltagene minimerer allerede influenzaaktiviteten

Vores isolation og håndvask ser ud til at virke!

Influenza har en inkubationstid på 1-4 dage. Den smitter formidabelt og så ud til at trives i Danmark indtil den sidste uge. Nu er influenzaaktiviteten faldet markant. Og det skyldes nok de tiltag regeringen iværksatte.

Coronavirus har en længere inkubationstid og selvom vi nok ikke kan se det i antallet af smittede (for vi tester ikke) så vil vi forhåbentlig kunne se det på kurverne om 7 dages tid. Kurven vil brække. Ikke at der bliver færre indlagte for hver dag, men der vil blive knap så stor stigning i antallet af indlagte.

Første håndgribelige tegn på vi gør det godt!!

3 thoughts on “Tiltagene minimerer allerede influenzaaktiviteten

  1. Hej Iza. Tak for endnu et Interessant – og oplysende – indlæg. Jeg undrer mig bare, mens du undrer dig på mere kvalificeret grundlag (eller også undrer vi os egl. ikke !). Har en datter der er sygeplejerske for patienter som er dødssyge ved indlæggelsen af (forhåbentlig) andet end covid 19 (palliativ afdeling) Hvad mon Søren Brostrøm siger om lidt i “Lægens bord” ?

  2. Jeg læste din nye artikel og tænkte, det var da gode nyheder omkring influenza. Gik så og tænkte lidt over det og så slog det mig. Folk kan jo ikke komme til lægen nu , og praktiserende læger har været på tv og “reklamere” med at de stadig har åben. Hvordan kan man så regne med influenza-statistikkerne når folk ikke bliver testede ved egen læge?
    De prak. Læger kan jo ikke sende antal ind når de ikke tester. Undrer mig bare

    1. Antallet af test er faldet, men der bliver fortsat podet på sygehus og procentdelen af positive er faldet ganske markant. Det er altså ikke i absolutte tal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *