Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Region H er positiv

Region H har just tilføjet 4 nye trin på deres beredskabsskala. Før gik den fra 1-4. Man kan spørge, hvordan det kan lade sig gøre? Altså at vi går fra laveste beredskabsniveau til højest på 2 uger, hvorefter der tilses 4 nye trin, fordi Region H simpelthen kun ansat positivttænkende mennesker, der ikke kan forestille sig noget, der er ret meget værre end en gennemsnitlig influenzasæson.

Vice pacem, para bellum.

Hvis man skal forberede sig på værst tænkelige scenarie, nytter det ikke, der sidder 10 mand om bordet med en mellemlang uddannelse i offentlig ledelse og ikke kan forestille sig en katastrofe. Det er jo lidt det beredskabsøvelsen går ud på. I stedet sidder de og piller sig lidt i navlen, og kommer på denne geniale ide:
“Jeg er lidt sulten. Skal vi ikke bruge en lille million på honninghjerter og en kampagne på sociale medier?”

Der er nok ingen, der bliver fyret. Sådan er det i toppen. Uanset hvor elendig man er til sit arbejde, medfører en fyring altid et bedre lønnet job et nyt sted. Lad endelig Region H beholde deres fantasiløse ledelse.

Tallene

I går tirsdag d. 22. december:

Og i dag onsdag d. 23. december:

Smittetallene er for 27 timer:

Så med 3297 smittede i dag og 2543 i går, så ligger grundsmitten vel lige i underkanten af 3000 smittede dagligt. Det er et højt niveau, men noget tyder på det er på vej ned.

I går var der 723 indlagte og 83 på intensiv heraf 48 i respirator.

I dag er der 720 indlagte og 91 på intensiv heraf 53 i respirator. Antallet af indlagte fortsætter med at falde, selvom antallet af nyindlæggelser fortsætter med at stige dag for dag.
For mig at se, betyder det, at patienter bliver sparket hurtigere ud end for en uge siden. Jeg ved ikke om det er godt eller skidt, men det kan give en pukkel af genindlæggelser og måske også nogle der bliver sendt hjem med for lidt behandling. Jeg har været med til store prikkerunder under influenzaepidemierne. Så skal man virkelig være syg, for at få lov at optage en seng. Og lige nu er der ikke mange pladser, så det betyder at de sygeste bliver og de mindre syge får sparket.

Det ligner bestemt ikke vi er nået til toppen af indlæggelseskurven endnu:

Jeg tror vi kommer til at se nogle gevaldige spring opad de næste par dage i antal indlæggelser uanset, hvor hurtigt de ekspederer de syge.

Og på dødstallene er vi også nået nær toppen i foråret:

20 døde om dagen er altså ikke noget der sådan rigtig giver noget. Der er masser der dør af andre ting. Og det kan næppe aflæses på dødsstatistikkerne som andet end en lillebitte overdødelighed. Ligesom i april.

I går var Danmark ret mørkt at se på:

Og i dag er det meget det samme:

Og kortet beregnet over regioner er også uændret:

Incidensen i Danmark var 411,7 i går og positivprocenten var på 3,41:

I dag falder incidensen yderligere og positivprocenten falder markant:

Det går den rigtige vej. Men det kan ændre sig over jul, hvor alle de skøre skiderikker, der har bestilt tryghedstestninger får noget andet at tænke på og igen levner plads til de nære kontakter og dem med symptomer.

I hovedstaden er der mere smitte. I går så det således ud:

I dag er der et markant fald i incidensen:

De værste kommuner

I går var det rent Københavneri :

Således også i dag, men Ishøj er kommet under 1000 i incidens:

Men, men, men…. Ishøj bliver bare aldrig testet i bund..

Næsten 10% positive…. Kan vi ikke bare forsegle kommunen og åbne engang til foråret?

Heldigvis er hjælpen på vej. Ishøj står først i køen til både en vaccine og en politistation…

Her på Ærø nøjes jeg med at ønske mig, at der kommer svinekam i super B. Og tak være lovet. Det skete i dag, efter min klage i går:

En flæskesteg. Flere flæskestegs…. Vi er internationale.

Blandt de bedste var der to ø-kommuner i går, og Læsø havde 0 smittede:

I dag er der fortsat 2 ø-kommuner. Kun Læsø er under myndighedernes bekymringsgrænse:

Ærø har desværre mange gamle, der bliver indlagt, og på sygehusene florerer corona i vildskab. Så det er sådan man bliver smittet her på øen. Ikke ved krammer i Fields eller dybdesnavning på Strøget.

Et godt spørgsmål

På FB siden var der en der spurgte om, hvor mange procent af indlæggelserne, der er coronarelaterede. Det var jo et godt spørgsmål, som jeg ikke kendte svaret på. Jeg fandt imidlertid denne oversigt, region H har lagt ud, inden de begyndte at pive helt vildt over coronaindlæggelserne. Den viser at der er omkring 2200 indlagte, der ikke har noget med corona at gøre. Så coronaindlæggelserne udgør godt 10% af alle indlæggelser i Region Hovedstaden. Nørder fra Region H kan også gå ind og se, hvor mange der er indlagte fra deres egen kommune…. Velbekomme.

Så tænker man måske som kontornusser, at 10% flere patienter ikke bør vælte læsset, men det gør det. Patienter med corona er temmelig ringe og ligger tit med ilt og har behov for øget overvågning. Samtidig, skal de på isolationsstuer og det er et cirkus uden lige. Værnemidler på. Værnemidler af. Konstant sygt personale eller karantæneramt personale. Det betyder sygehusvæsnet bliver presset både på patienter og personale samtidig.

Som jeg husker mine vintervagter på medicinske afdelinger, er de i forvejen helvedesvagter. Alt for mange alt for syge, der pga mangel på senge ligger spredt rundet på hele matriklen, fordi der ikke er plads på medicinsk afdeling. Så skal man gå stuegang på en patient med lungebyld hos ortopædkirurgerne, hvorefter man så skal løbe over til organkirurgerne for at se til en patient med abstinenser, hvorefter man hastigt løber ned i akutmodtagelsen, fordi der ligger 4 patienter i isolation med influenza…. Og den konstante strøm af svært syge mennesker, der også lige skal ses oveni de sæsonbetingede luftvejssyge. Godt jeg ikke arbejder i medicinsk front mere.

Men sidst vi kiggede på skaleringplanen var der kun 4 trin, hvor trin 4 er værst tænkelige scenarie:

Den har de lige opskaleret lidt i hovedstaden:

Ups… Det er hvad der sker, når man kun ansætter løsningsorienterede, positive og omstillingsparate idioter. De skulle tage at ansætte en enkelt eller to gnavne sortseere som jeg selv, så ville de ikke stå med håret i postkassen nu.
“Hvad er det værst tænkelige scenarie?”
Når man stiller det spørgsmål som chef, så fortjener man at få et ærligt svar, men New Public Management har slået enhver form for ærlighed og faglighed ihjel. Medarbejderne tør ikke andet end at fremlægge positive og trygge tal. Hvis man laver beredskabsplaner, så er det ærgerligt at have en stab af svage, positive, superomstillingsparate kvarthjerner.

Ansæt Jørgen Leth eller en eller anden anden sur skiderik. Jeg kan garantere for, han ikke vil kandisere det hele.

intensivsiden besættes sengene i endnu højere grad af COVID patienter:

Omkring 40% er besat af COVID patienter. Dog kan man se at antallet af almindelige patienter falder i perioden, og det skyldes at operationer mv bliver udsat.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *