Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Over 4000 smittede

I dag nåede vi endnu en milepæl. Over 4000 smittede. Mette lukkede for storcentre med videre, hvilket fik københavnerne til at kaste sig i bilerne og starte deres egen supersprederevents. Butikkerne fordoblede omsætningen og jeg tror også koronaen fik lidt velfortjent vind i sejlene. Magnus skulle have lukket Sjælland og særligt København ned for en måned siden. De er ikke begavede nok til at administrere den mindste form for frihed. Og nu hvor storcentrene er lukkede begynder de desværre snart at søge ud til os i provinsen. Kan man ikke lave en form for udlændingepolitik, der forhindrer de kommer ud til os? Måske Inger Støjberg kan hjælpe. Hun virker ret frisk på lige at bøje en regel og lyve lidt på tinge. Det er en som hende vi har brug for lige nu…..

Tallene

I går onsdag d. 16. december:

I dag torsdag d. 17. december:

I går var der 493 indlagte og 68 på intensiv heraf 40 i respirator.

I dag er der 516 indlagte og 76 på intensiv heraf 46 i respirator.

Der er en massiv stigning i antal indlagte på 23 og det smitter af på intensiv, selvom hele 17 mennesker er døde af corona i dag.

Det vælter ind med patienter. Opgørelsen i dag viser nu, at der blev indlagt 125 patienter d. 14/12, men hele 143 d. 15/12-2020. Det tal kan stige fordi der er lidt forsinkelse på tallene.
Det højeste antal i marts var 92 på en enkelt dag.
Vi sidder fast i sumpen nu:

Der er 4034 nye smittede i dag, hvilket er 300 mere end i går. Sygehusene vælter om lille uge, hvis det ikke ændrer sig markant. Nu.

Og det er naturligvis igen en rekorddag:

Og der er nogen der kan se det positive i alt:

Og hvad er det positive?

Det positive er selvfølgelig at vi lukkede lortet ned i går. For det her eksploderer lige i ansigtet på os.

Således så kortet ud i går:

Og denne i dag:

Så blev selv Halsnæs på Sjælland mørk. Og Ærø fik en smittet. Kommunaldirektøren udtaler dog at den smittede hverken har været på øen eller er blevet smittet på øen. Lad mig gætte på, det enten er en sømand, københavner eller en stakkel, der er indlagt og er blevet smittet på sygehus. I så fald har vi lidt at se frem til.

I går var positivprocenten 4,11% og incidensen 389,4

Incidensen stiger lidt igen og det samme gør positivprocenten:

Det går stærkt. Og vi har formentlig allerede nået det antal smittede dagligt, det kræver for at ligge sygehusvæsnet ned.

I Region Hovedstaden er epidemien ude af kontrol:

I dag er det værre end i går. Som det plejer at være. Det går den vej hønsene skraber:

I går skalerede Region Hovestaden op fra et lavt roligt beredskabstrin, til fuld panik. Det virkede fornuftigt, når man ser, hvad det er for mennesker, der bor i vores Hovedstad. Mette sagde, at der var risiko for smitte i storcentre, fordi det var indendørs og med stor risiko for smitte.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/stroemmer-til-indkoebscentre-minder-om-da-folk-hamstrede/8403685

De værste kommuner

I går var det rent Københavneri og incidensen i Ishøj nåede op på imponerende 879,3:

Ishøj nåede kun op på skuffende 931,8 i incidens:

Men med en positivprocent på 9,03 i går og 8,91 i dag, er Ishøj fortsat en kommune, der bliver ved med at kunne give. Men den skal testes i bund, hvis vi skal se en incidens over 1000:

I går var det kun Ærø, der var under myndighedernes bekymringsgrænse:

Sådan er det også i dag:

Jeg tænkte, jeg ville bestille en test i morges, fordi der har været lidt snot, lidt hoste osv. Men ikke noget der har varet mere end et døgn. For at være en god samfundsborger ville jeg lige tørre 11 tallene af den yngste og se om han skulle være en lille snotsmittespreder. Men nej. Vores testsystem er brudt sammen.

Først 17 minutter på at logge ind på sundhed.dk og finde ud af, det var det falske sted at bestille en test:

Så omkring 45 minutter i kø hos coronaprover.dk:

Så viste det sig der var forlængede svartider….:

Finally:

Ja. Næste ledige tid er den 25/12-2020….

Vores testsystem er brudt sammen før vores sundhedsvæsen. Den så jeg ikke komme.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Ja. Semihård nedlukning i juleferien…

Panik

Ja. 3 børn til peberkagebygning… Jeg har opgivet at være en god samfundsborger ud over at jeg kun ser ganske få mennesker og holder mine børn hjemme. Det skal være nemt at blive testet. Det er noget nær umuligt. Nu har jeg bestilt en test til den 29. december. Så må vi se om vi jeg stadig kan lokke et nys ud af yngstemanden.

3 thoughts on “Over 4000 smittede

  1. Hej Iza,
    Søren Brostrøm blev i 18:30 Tv-avisen spurgt om, hvor godt vaccinen kan hjælpe, hvis op til 20% af befolkningen vælger den fra?
    Søren svarede kun, at det vil blive helt frivilligt, om man vil tage vaccinen.
    Kan du bidrage med et svar på dette spørgsmål?

    1. 20 % der tager vaccinen, der skulle være omkring 95% effektiv, vil sløve smitten lidt, men ikke nok til hospitalerne ikke bliver oversvømmede. Man kan dog håbe på, de ældre og svageste får vaccinen, så burde vi kunne tåle det bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *