Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Nedtælling til nedlukning

Antallet af smittede er fordoblet på en uge, vi mister kontrollen. Nedtælling til nedlukning er begyndt. Hvis vi ikke ændrer adfærd, ender vi med nedlukning. Virussen ændrer nemlig ikke adfærd….

Uge 38 COVID 19 2020

Tallene

Sidste mandag d. 7. september så tallene således ud:

Og i dag, d. 14. september 2020 ser det således ud:

SSI har lavet ny og lækker grafik. Det er frækt og jeg kan lide det!

Dødsraten (CFR) er igen faldet, nu til 3,1 % og vi har igen kørt lige omkring 300000 test på en uge.

Sidste mandag var der 29 indlagte med en stigende tendens heraf 3 på intensiv.

I dag er der 50 indlagte og 4 på intensiv. Det er en stigning, og den er malign. Den følger fordoblingen af smittede der gik fra 588 i uge 36 til 1128 i uge 37.

Der er fundet 2124 nye smittede den seneste uge, hvilket næsten er en fordobling fra 1128 nye smittede ugen før. På anden uge kører vi med en fordobling af antal smittede. Det kan vi maksimalt tåle 2-3 uger til.

Smittespredningen er sker primært i Hovedstadsområdet, Slagelse, Sydfyn og Vendsyssel.

Tretrinsraketten er i gang

For 3 dage siden var Thorkild Fogde ude at rasle med sablen:

Han er den første, der bliver sendt i byen med beskeden: “Hvis I ikke retter ind så lukker lortet ned igen!”

I dag er det så den gode Tyra fra SSI, der bliver sendt i byen:

Og når SSI opfordrer, så kan regeringen ligesom ikke gøre andet end at følge opfordringen, vel? Det er smart spindoktori. Så nattelivet kommer til at lukke.

Problemet er, at vi ikke har kontrol over smitten. Og det at lukke nattelivet er langt fra nok, hvis vi ikke denne uge får banket smitten i bund.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nemlig kun 100 ganske nye og uvidende medarbejdere til at lave smitteopsporing, og når antallet af smittede kommer over en barre, måske 700 smittetilfælde dagligt, så kan de ikke følge med mere. Og som det skete sidst, da SST ønskede alle en god ferie i Italien, så ender vi med at måtte lave nedlukning af landet, fordi vi går fra inddæmning til afbødning igen, igen.

Så bliv ikke overrasket, hvis smittetallet stiger i løbet af ugen og vi begynder at lukke ned. Husk at hamstre lokumsruller, for Corona angriber som bekendt røvhuller. (Så er der også mere vin til os andre).

Spanien er ved foden af anden bølge nu

Selvom Spanien blev tvunget i knæ for 5 måneder siden, sidder de igen i samme situation:

Heldigvis er det den yngre generation, der står for smitten, så det kan ikke aflæses (ret meget) på antallet af døde endnu:

Og dog. på Euromomo kan man godt se, at spanien kaster usædvanligt mange døde af sig for en sensommer:

Det bliver spændende at se om Spanien står i samme helvede som i foråret om 2-3 ugers tid.

Danmark ligger fortsat lunt i dødelighed:

Tak for det Mette F.

Men foden af anden bølge er en realitet:

Vi må se om vi også ender med at få smitten ind på sygehuse og plejehjem. Vi er jo notorisk elendige til at give folk masker på. Alle burde have masker på på sygehus, men det er ikke sådan vi arbejder i Danmark. Til trods for stigende smittetryk, sidder folk og hoster i venteværelser og deres snotunger bliver slæbt med. Det er i sandhed en mærkelig prioritering SST laver. Masker på udenfor på færger… Tjek.
Masker på når der skal tages blodprøver på kronisk syge eller dialyseres… Nix. Vi er jo ikke hysteriske vel?

Hvad nu?

Forskellen på smittestigningen i april og så den, der er nu, er at vi er forberedt. Vi kan teste massivt. Vi har værnemidler. Og vi har erfaring. Men alligevel tordner tallene opad. Det er ikke under kontrol mere.

Værnemidler

Der er jo masker overalt nu. Og når smittetallet dagligt runder 600, begynde det at give mening at bruge dem. Lige nu bruger jeg også maske, men det er mere fordi man skal.

Nye tiltag

Taktikken med lokale nedlukninger har ikke virket. Smitten er for massiv. Nu kommer regeringen nok med en fornyet nedlukning af nattelivet og formentlig også anbefaling om fjernundervisning på videregående uddannelser.

Panik

Nej. Jeg har fået et nyt viaplay abonnement, jeg vil udforske, når vi lukker ned. Altså hvis jeg kan få lov at streame. I modsætning til Netflix er der kun 2 der kan streame samtidig. Det gør mig virkelig sur.

7 thoughts on “Nedtælling til nedlukning

  1. Hej Iza
    Jeg er læge og født på Ærø, og har ingen kommentarer til dit indlæg, men vil virkelig gerne i kontakt med dig mhp spørgsmål til, hvordan du klarede dit H-forløb og samtidig blev boende på Ærø, da jeg gå i samme tanker. Kan jeg kontakte dig på anden måde end her?

  2. Håber snart du kommer med en up date – har været inde og kigge et par gange. Er oprørt over den manglende indsats særligt I forhold til situationen i Nordjylland. Så håber du snart har blæk i pennen igen.

  3. Hej Iza.
    Er der et sted hvor man kan de om de personer der tester positiv, er folk der har haft symptomer eller ej? Man bestiller jo på to forskellige måder og jeg tænker at det må være simpelt at skille test-tallene fra hinanden??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *