Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Nedlukningen er på vej

De der følger med på facebooksiden, vil vide, at tretrinsraketten blev startet for en uge siden og endte forventeligt med, at Mette Frederiksen gik frem på et pressemøde og varslede nationale tiltag med det formål at opbremse smitten af coronavirus.
Og det er ikke fordi jeg har en særlig kontakt i SST, jeg kunne forudsige det, men fordi det er samme fremgangsmåde, der bliver brugt hver gang, der skal laves nye tiltag.
Men er restriktionerne proportionale?
Jeg vil forsøge at gennemgå spin og de bekymringer, der ligger til grund for tiltagene.

Spin inden tiltag

Når der kommer nye tiltag, følges en helt bestemt opskrift.
Først buldrer politiet løs om, at folk er for dårlige til at overholde restriktionerne.

Så siger Mølbak noget.

Så afviser SST, at Mølbak har ret.

Og slutteligt kommer der en skideballe fra Magnus Heunicke om, at vi er for dårlige til at overholde restriktionerne. Og hvis intet af det virker, så kommer Mette Frederiksen på.

Spin for galleriet

Det er rent spin -vores opførsel kan overhovedet ikke aflæses i smittetallene på 6 dage. Der er nogen i SST eller på borgen, der har læst noget om ledelse og vigtigheden af at folk føler, de har haft indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet. Samtidig skal der også være et rimeligt varsel.

Og ligesom politiets fodfolk kan blive sendt ud for at knalde fartsyndere for at sikre politichefens julebonus, kan de også blive sendt på gaden med det formål at knalde coronasyndere for legitimere regeringens restriktioner. Det blev der ikke brugt tid på i sommers, men nu hvor der kommer nye restriktioner, skal vi også føle, at der er en god grund til, at disse beslutninger bliver truffet. There you go. Spin for galleriet.

Er restriktionerne proportionale?

Holdninger er som bekendt som røvhuller. Alle har et. Eller en. Her er min holdning.

Restriktionerne er i underkanten af proportionale. Lige nu er det de unge, der er smittet, så de kaster ikke ret mange indlæggelser af sig. Men sygehuse og plejecentre begynder at blive ramt, ligesom det virker til at vores indendørs efterårslivsstil får smitten til at trives. Regeringens udtalte mål er, at vores sundhedsvæsen ikke må bringes i knæ. Hvis smitten fortsætter stigningen som den har gjort de seneste 3-4 uger, så har vi kapacitetsproblemer om en lille måneds tid. Samtidig vil smitten være så udbredt, at coronavirussen vil begynde at ramme i hjertet af sundhedsvæsnet. Nemlig personalet og de allersvageste patienter. Det skete i Sverige og resultatet udeblev ikke. De har en dødsrate der er 5 gange højere end den danske i forhold til indbyggertal. Lige nu er der rimelig fredelige forhold i Sverige, men de er dårligt færdige med 1. bølge, så man må forvente en forsinkelse på 2. bølge. Den skal nok komme.

Så ja, restriktionerne er proportionale.

3 thoughts on “Nedlukningen er på vej

 1. Hej.
  Her et lille link til covid19 tal for Sverige, de er oftest mere opdaterede end dem man finder på worldometer.
  Desværre kunne noget tyde på at de også er på vej ind i en ny opblussende periode, den seneste uge har de haft stigende tal både for indlæggelser og daglige smittetal (på trods af hvad der skrives i de danske medier desværre). Vær opmærksom på at svenskerne ikke indberetter tal i weekenden! Der er stadigvæk journalister i DK som ikke har bemærket dette, så ingen dør eller bliver syge i weekenderne i Sverige – men mandag og tirsdag… da er det ikke godt at være svensker
  https://c19.se/
  (Hvis man klikker på symbolerne under grafen, kan man slukke for pågældende graf og få et mere detaljeret overblik).
  NB. bliv endelig ved med din blog, et smil og brugbar info er altid godt.

   1. Ja
    Men han har sandsynligvis også fået at vide hvad han skal mene, oppefra.
    Fantastisk politikerne har fundet en mand der vil tage ansvar for det hele.
    – hvorfor siger jeg det her? – blandt mine svenske kolleger er det almen opfattelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *