Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Mikrochip og vaccinen

Ja, i dag afslører jeg det store spørgsmål: Hvornår får man mikrochippen i armen? Første eller anden vaccination? Vi gennemgår teknikken bag mRNA vacciner og studierne bag. Det er den vaccine Danmark har købt. Samtidig skal vi se lidt nærmere på Region Hs dejlige kampagne, hvor de tilbyder deres medarbejdere et honninghjerte mod at medarbejderne skipper deres ferier og fridage.
Ledelsen er helt koblet af virkeligheden.
Indlæggelserne tordner op, men i dag var smittetallet lavt i forhold til i går. Det giver dog et håb, men i disse timer aflyser sundhedspersonale landet over deres juleferie for at kunne tørre, hvor politikerne og københavnerne tisser.

Tallene

I går fredag d. 18. december:

I dag lørdag d. 19. december:

I går var der 568 indlagte og 79 på intensiv heraf 52 i respirator.

I dag er der 606 indlagte og 86 på intensiv heraf 53 i respirator.

Der er en massiv stigning i antal indlagte på 38. Vi høster fra de høje smittetal sidste uge.

Den 12/12 havde vi 3500 smittede og det er dem vi kan se på indlæggelserne nu:

En stigning i indlagte på 230 på en enkelt uge er temmelig giftigt.

Alle regioner er begyndt at aflyse planlagte operationer og behandlinger også selvom ikke alle regioner er hårdt ramt. Det er en musketerhandling og Nordjylland gør formentlig klar til at aflaste Hovedstaden, når deres kapacitet overskrides om en uges tid. Heunicke har som forventet udskudt behandlingsgarantien.

Smittetallet i dag er heldigvis faldet. Kun 3285 nysmittede til trods for over 120000 test. Selvom det er et smittetal, der overvælder kapaciteten på sygehusene og tvinger dem til at lukke for andre behandlinger, så er det dog et markant fald i forhold til de 4500 i går. Jeg håber virkelig, at det er et reelt fald og ikke bare udtryk for at der er blevet hyggetestet en masse julerejsende.

Jeg er forsigtig positiv, som Wejse:

Tallene svinger nemlig enormt meget. Men alligevel har tallene på ugebasis vist en særdeles giftig stigning til trods for gode takter enkelte dage.

Således så kortet ud i går:

Og denne i dag:

Vi går mod den mørkeste dag i kalenderåret. Men hvor vi ved at solen vil komme igen i løbet af marts, kan jeg være i tvivl om, hvornår Danmarkskortet vil lysne.

Der skulle være smittetilfælde pga personale, der ikke har båret maske men kun vindtunnel på OUH. Heldigvis skulle retningslinjerne nu være skærpet. Et såkaldt visir er ikke længere tilladt.
Det er et værnemiddel, der effektivt sikrer smittespredning til patienter. En form for præcisionscoronaspreder, der ikke hører hjemme nogen steder:

Brug denne i stedet:

Den koncentrerer ikke udåndingsluften lige ned i patientens ansigt og samtidig ser den mere festlig ud.

I går var positivprocenten 4,22% og incidensen 427,9

VI STAGNERER!!!!! Ja ja ja:

For pokker. Bliv ved med det.

I Region Hovedstaden har epidemien været ude af kontrol længe:

Men det ser ud til restriktionerne er begyndt at slå igennem:

De værste kommuner

I går var det rent Københavneri og incidensen i Ishøj nåede op på imponerende 1107 og en positivprocent på uhørte 9,81%:

I dag nåede Ishøj 1177 i incidens:

Men Ishøj er gaven, der bliver ved med at give:

Positivprocenten runder 10,49 og SSI har slet ikke en farve for positivprocenter i den størrelsesorden, så Ishøj er blevet hvid. I virkeligheden burde det nok blive en mørkere brun, men der har nok siddet en eller anden og følt, at det kunne være racistisk eller ubetænksomt. Så vi glæder os til at der kommer en frisk farve til ghettoområder med forrygende endemisk forekomst af COVID…. Regnbuefarvet?

Ishøj: Dreaming big. Making it happen!

I går var ingen kommuner under myndighedernes bekymringsgrænse:

Sådan er det også i dag:

Vaccinen fra Pfizer

På WHOs hjemmeside for “draft landscape for vaccines” kan du se hvilke vacciner, der i hvilken fase af deres test:

https://www.who.int/publications/m/item/draft-landscape-of-covid-19-candidate-vaccines

Der er forskellige vacciner i fase 3 og snart klar til handel, men jeg vil beskæftige mig med den vaccine det første hold danskere får.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-12-16-40000-plejehjemsbeboere-bliver-blandt-de-foerste-der-faar-coronavaccine

Det er en mRNA vaccine og den type har ikke tidligere været i handlen. Her er en oversigt over typen af vacciner indenfor samme “familie”:

mRNA vaccinen består af messenger RNA pakket ind i en fedtmembran. Den er særdeles ustabil og skal opbevares ved ekstremt kolde temperaturer ellers degraderer den.

Man sprøjter vaccinen ind i en muskel ligesom andre vacciner og så smelter fedtmembranen sammen med cellernes membraner og mRNA frigives i cellen. mRNA har en opskrift på et spikeprotein, som SARS-COV2 har på overfladen. I ribosomerne i cellen oversættes mRNA til proteinet, som cellen (dum som den er) skynder sig at præsentere på sin overflade. Det opdager immunsystemet, der så lancerer et angreb på alle celler, der præsenterer de proteiner. mRNA er hurtigt spist af dræberceller og idet mRNA ikke i sig selv er levende, så forvinder resterne af mRNA blot. Men næste gang kroppen ser det spike protein, så ved den præcis hvad den skal gøre. Og fordi alle dele af immunsystemet bliver aktiveret ved denne for vaccination, giver det et solidt respons. Tidligere var bekymringen at mRNA vacciner ikke gav tilstrækkeligt immunrespons, men det er gjort til skamme.

Efter 2 doser opnår 95% immunitet mod corona og ingen blev alvorligt syge af corona i vaccinationsgruppen.

Der er 3 aminosyrer, der er magen til aminosyrerne i et S-protein, der ses ved moderkagen under den tidlige graviditet. Det har fået nogen til at filosofere om, at det kan give infertilitet. Det drejer sig om 3 aminosyrer ud af over 500, og der var en del graviditeter i vaccinationsgruppen. I givet fald burde virus infektionen også give infertilitet og der er trods alt født børn efter corona også.

Jeg vil gerne have vaccinen.

Her kan man nørde lidt med mRNA vacciner:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6446947/

Hvornår får man microchippen?

Ja, Saszeline og andre underlige eksistenser, der primært sidder på Ekstrabladets Nationen, er på barsel eller “arbejder” som influencer, har god tid til at nørde på internettet.
Problemet er, de mangler almen dannelse og grundlæggende naturvidenskabelig forståelse. Det giver anledning til mange gakkede teorier, der er ligeså morsomme som navlebeskuende.

De fleste af konspirationsteoretikerne, har så kedeligt liv, at ingen ville gide at placere en mikrochip i dem.
Hvis man vil vide hvornår Saszeline er på toilettet eller ser fjernsyn, skal man bare tjekke hende instakonto.
Efter den er blevet lukket, er jeg sikker på, hun har fundet en ny måde at kede sine følgere.
Man ved også at Ekstrabladets Nationen sidder 24/7 i deres mors kælder omgivet af lommetørklæder og cola. Der er ingen efterretningstjenester, der har interesse i at microchippe dem.

Efter corona er selv Svend Brinkman begyndt at lave daglige facebook opdateringer, så ham er der heller ingen interesse i, selvom han er ret fornuftig.
Der er vel kun Carsten Jensen og dronningen tilbage, der ikke har deres telefon med overalt og laver utidige opdateringer konstant.

Men til dig Saszeline: Mickrochippen kommer i anden vaccination. Lige når du føler dig sikker….. Hvis du får chippen, betyder det, du er et interessant menneske, som nogen gider at følge.
Og det er vel ikke dumt nu, du har mistet alle dine følgere. Det kinesiske marked er kæmpestort.

Tænk over det! Få vaccinen.

Honninghjerter

Frontmedarbejderne i Region H, der i disse timer får inddraget deres juleferie, får et honninghjerte af ledelsen for deres indsats:

De har arbejdet uden værnemidler i frontlinjen i foråret, fået inddraget deres ferier og kastet rundt på forskellige sygehuse. Det vil Sophie gerne sige tak for:

Sygeplejersker og læger vil gerne bede hende om at folde honninghjertet og stikke det et sted hen, hvor coronaen aldrig kommer:

https://www.bt.dk/samfund/sygeplejersker-i-oproer-over-honningkagehjerte-det-er-at-pisse-paa-folk

Lidt på samme måde som jeg vil rådgive Saszeline til at stikke sin holdning hen:

Kampagnen koster kun 2 årsløn for sygeplejersker og en tredjedel af Regionsformandens årsløn. Basseører:

Det minder mig om engang til Nytår, hvor ledelsen havde sat en æske billige flødeboller fra REMA i FAM og skrevet:

Godt nytår! Hilsen ledelsen. HUSK KUN EN FLØDEBOLLE TIL HVER. DER SKAL VÆRE TIL ALLE:

Det var naturligvis OUH ledelsen, der er notorisk kendt for at have en finger i deres egen mås, i stedet for i jorden. Vi overvejede faktisk at klemme flødebollerne ned i ledelsens Ris og Ros postkasse, men så blev der travlt. Og da nytårsraketterne varslede at året var gået, stod jeg på intensiv og holdt om en mand, der mistede sin kone uventet.
Samme OUH ledelse, der afleverede en skærekage fra ALDI til deling, den dag, de lancerede deres nye motto. Et eller andet om Patienten i Centrum, eller noget andet klamt vækkelseslort.
Anyways, så tog ledelsen ud på fin frokost i byen, mens vi andre var efterladt med skærekagen og patienterne. Ledelser er til for ledelsens skyld indenfor det offentlige. Der er ingen på gulvet, der forstår deres slagord eller påskyndelser. Fjern ledelserne, projekt og hygiejnesygeplejerske samt alle, der ikke med 2-3 ord kan forklare, hvad de laver. Så bliver alle gladere og dobbelt så mange patienter vil kunne blive behandlet.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Ja.

17 thoughts on “Mikrochip og vaccinen

 1. Man kan vel næsten kun forestille sig, at alt hyggetestningen op mod jul tynder ud i antal positive/positivprocenten? Folk med symptomer kan ikke få tid til test.

  Alt er booket frem til jul og så er der tider igen, det tyder jo på, at der er mange test “for julens skyld” og knap så mange der er pga symptomer og nære kontakter.

  1. Det er præcis min tanke. Jeg ved det er svært for nære kontakter og folk med symptomer at få tid. Herhjemme er vi altid nået at blive raske indenfor den uge ventetiden konsekvent har været på.

  2. Jeg havde symptomer og ringede til egen læge – det åbnede op for tider samme dag. Så der er tider, hvis man har symptomer. (Heldigvis var det “blot” influenza jeg havde).

   1. Det er sødt af din læge. Men retningslinjerne er sådan at kun folk med moderate til svære symptomer og behov for lægevurdering skal presses foran andre i køen og belaste lægesystemet.Det synes jeg ikke de symptomer vi havde berettigede til.

 2. Hej Iza
  Der er noget jeg har tænkt over;
  Har du en ide om hvor meget mortaliteten ville stige for et hårdt ramt tilfælde – altså dem der bliver indlagt (også ikke intensiv), såfremt de IKKE blev indlagt?

  1. Jeg ved det ikke, for der er ikke lavet undersøgelser om det. Men mange ligger jo og banker mod muren længe på sengeafdelingerne uden at komme på intensiv. Man må formode at alle der runder intensiv ville dø. Men der er nok også en del af dem, der ligger med 5+ liter ilt, der ville stritte, hvis de ikke fik det. Svar skyldig.

 3. Hej Iza
  Jeg har to spørgsmål til vaccinationerne. Det ene er, om vi ved noget om mRNA vacciner til folk med dårligt immunsystem/i immunsuppressiv behandling?

  Det andet er om vi ved mere om de allergiske reaktioner der har været? Jeg har læst at vaccinen kan være kontraindiceret i mennesker der tidligere har haft anafylaktiske reaktioner på mad, medicin og andre vacciner – men jeg har ikke kunnet finde en lægefaglig kilde på det.

  Ellers vil jeg bare sige tak for dine indlæg, der blandt andet har gjort mig mere familiær med SSIs dashboard. Jeg er en af de læsere, der er kommet til under corona – men jeg glæder mig til at følge med i dødsattester og andre gode emner på den anden side af al den her ballade!

  1. Det sidste først: Der er altid en risiko for anafylaktiske chok ved vacciner og vi har altid anafylaksiberedskab med, når vi vaccinerer. Jeg har været læger i over 10 år, og jeg har aldrig set en eneste anafylaktiske reaktion efter vaccination. Ingen ud af de godt 18000 i gruppen af forsøgspersoner udviklede anafylaksi under studiet. Spørgsmålet er vel om de, der udvikler anafylaksi, har haft COVID selv inden vaccinationen, siden det er sundhedsarbejdere, det går ud over? Som sagt er det en kendt bivirkning ved vacciner og der skal nok komme en masse historier de næste par måneder, fordi det har pressens bevågenhed og der udrulles massevaccination.
   Vi ved ikke noget om mRNA vaccination til immuninkompetente. Men det værste, der kan ske, er at immuninkompetente ikke har ret lang tids effekt af vaccinen. Hvis immunsystemet er sløvt, så er det bare spild af god mRNA. Så må man stikke/booste lidt hyppigere.

 4. Hej Iza – tak for din relevante matematik-/anskuelighedsundervisning og dine træfsikre kommentarer. En fornuftens stemme, som burde være udslagsgivende og officiel – jeg er stadig rystet over, at Brostrøm, Bolette og co. ikke røg ud allerede efter deres første skæbnesvangre fejl, der slap smitten løs i Danmark, hvormed de nu har over 1.000 liv på samvittigheden.

  Har fulgt dig og medRxiv siden februar og glæder mig utroligt meget over, at vaccinerne nu er stærkt på vej – håber derfor at opdagelsen i dette preprint ikke er virkelighed:

  https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.12.18.423358v1

 5. Hej Izaline!
  Du er da midt i al din lystbetonede maliciøse hånlighed da vist samtidig lidt rundforvirret og bagud med din viden. Der er ingen, der snakker om microchips, der bliver hældt med ned i corona-vaccinerne. Så kunne man vist lige så godt forsøge at presse en laptop-computer ned i ampullen og få den trukket med op i sprøjten. Nu om dage hedder det: Nanochips og de er, som navnet også antyder, uendeligt meget mindre.
  Men det er vel aldrig for sent at blive gjort klogere – selv når man er en verbalt køllesvingende og selvbestaltet besserwisser med ø-kuller i det sydfynske øhav, som fortsætter med at ty til udelukkende injurierende fornærmelser over for så mange navngivne personer, som der er plads til i hver enkelt af hendes svovlende posteringer. Det er måske for at man ikke skal opdage, at den faglige og saglige bevisførelse næppe hører blandt spidskompetencerne hos denne læge fra udkantsdanmarks mest formørkede plet på den rådne banan.
  Vancouver-based Acuitas Therapeutics developed the cutting-edge nanotechnology that enables the new COVID19 vaccine from Pfizer to work: https://www.youtube.com/watch?v=ktGzer8OZhw
  Man har faktisk i de seneste ti år anvendt nanochips til at sende ind i kroppen, hvor de f.eks.kanbruges til diagnosticere hjertesygdomme på få minutter etc.:
  Rice University’s Programmable Bio-Nano-Chip: https://www.youtube.com/watch?v=I084_NjNP5U

  1. Kære Bozo – man kan nok mærke, at du ikke søger oplysninger på De Sande Medier – der tale man om microchips (kan de spises?) – og man har megen anden indsigtsfuld viden. Og når vi skal til at rette op på økonomien, så vil jeg mene, at man kan spare utroligt på universiteter og andet af lignende valid uddannelse. Nogle klik på nettet, og så ved man alt. Det koster kun et abonnement ……

 6. Jeg blev pludselig udnævnt til “nær kontakt”, da en elev, der havde været til soloundervisning, viste sig at have Covid19. Brugte først en time på IKKE at kunne komme igennem til smitteopsporingen (“Ring senere”). Dernæst 1 time og et kvarter på flg. at få at vide, at der var yderligere 70 minutters ventetid. Måtte afbryde, da jeg skulle fjernundervise. Ringede senere og brugte yderligere to timer på at få et ID og skulle så ringe til et andet nummer, hvor der så var en god times ekstra ventetid. Alt i alt ca. 5 timer på at få en HURTIG-test igennem, bare for meget. Til gengæld var testprocessen supereffektiv, den tog ca. 2 minutter, og var heldigvis negativ. Nu er jeg også en forsigtigfryns, der har indført mundbind for både mig og elever, afspritning af alle fællesflader mellem hver elev + en god dosis håndsprit. Er desuden en underlig, asocial snegl, der sagde nej til en middagsinvitation mellem undervisning og besked fra smitteopsporing – Har ikke modtaget nogen honninghjerter af den grund, men klapper mig selv lidt på skulderen… Har også lært af det her, hvor hurtigt smittespredning kan ske!

 7. Hej Izaline og alverdens Mette-typer etc.

  De mange gode såvel som frygtelige muligheder med nanotech sammen med den allerede meget betragtelige procentandel (mindst en femtedel for tiden?) af befolkningerne, der i skepsis tøver med at lade sig vaccinere, burde alene mane til en seriøs og åbensindet drøftelse af perspektiver, muligheder og risici end bare at udspy arrogant hån og latterliggørelse? For så når I da slet ikke jeres målet med flokimmunitet via 70-80 pct. vaccinerede i befolkningen og desuden lugter det langt væk af, at I slet ikke HAR særligt gode beviser på hånden til at kunne imødegå kritikken objektivt. men kun besidder en kapitulerende næsegrus benovelse og blind accept af DNA- hhv. mRNA-vaccinerne? På et i virkeligheden aldeles uinformeret grundlag forklædt som videnskabelig indsigt.
  Prøv lige at fordøje denneher og prøv så for en gang skyld at vende fagligt, sagligt og begavet tilbage:
  Nanotechnology: Hacking Humans, Its Potential, and Real Risks
  https://www.youtube.com/watch?v=nsGvcejqzb4

  1. Hej Bozo
   Du er kommet falske sted, hvis du vil have en faglig, saglig og begavet kommentar til en youtube video. Bare jeg kan få vaccinen, så er jeg rimelig glad. At der så sidder nogen, der ikke vil have den, er jo deres valg. Der er ingen tvang. Og hvis det kræver man skal tage stilling til youtubevideoer og nanochips, så tror jeg faktisk, jeg vil bede jer høfligt om at pølle i havet og sejle væk på flyderne.
   Mvh

 8. Kun en dum og farlig snob taler således. Det betyder jo, at vi ligeledes skal grine fjollet og straks kassere Pythagoras læresætning, Einsteins relativitetsteori og historien om opdagelsen af penicillin, blot fordi man kan finde videoer på YouTube, der forklarer om disse emner?
  Men du bliver måske klogere, når du en dag opdager, at takket være nanotech anbragt i din krop er nu hele dit DNA og alle relevante medicinske data tilgængelig i din personlige gule digitale mappe i Beijing og andre steder og du derefter måske fundet interessant til at komme på en eller anden særlig donorliste? Alt sammen fordi, du opfordrede alle til at tage skyklapper på og grine højt og dumt de forkerte steder og ikke tog farerne alvorligt mens tid var? Du aner jo ikke, hvad der præcis er i disse vacciner eller hvad konsekvenserne på sigt kan blive.

  Så det er nok dig, der bør sendes alene til søs, hvor du med næsen i sky kan ride på dine egne pøller og flydere. Vi andre ønsker ikke at synke helt så dybt og inderligt, selv om havluften måtte virkee nok så forfriskende og rensende. Bon Voyage!

  China wants your DNA: https://www.youtube.com/watch?v=oWNBoDppQQ0

 9. Se bare her, hvorledes lægefagligt personale tilsyneladende glad og gerne deltager i propagandaen om, at corona-vaccinering skam er helt trygt og ufarligt. Men de snyder for rullende kameraer og gennemfører en fup-injektion, hvor kanylen ganske vist stikkes ind i skulderen men sprøjten rummer ingen vaccine, fordi stemplet allerede forinden er trykket helt i bund? Hvorfor dette fupnummer? Endda hos University Medical Center of El Paso. Kunne det være, at det lægefaglige personale heller ikke selv tror på historien om den ufarlige vaccine?
  https://www.youtube.com/watch?v=XNnArXzn-18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *