Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Microudbrud

Uge 26 COVID 19 2020

Der er gode takter i håndteringen af Danmarks første microudbrud efter vi har fået kapaciteten på test og lageret af værnemidler op på niveau.

Tallene

Sidste mandag d. 15. juni så tallene således ud:

Og i dag, d. 22. juni 2020 ser det således ud:

Dødsraten er 4,8 % og vi har testet godt 110000 på en uge. Det er strålende.

Sidste mandag var der 58 indlagte med en faldende tendens.

I dag er der kun 37, men næsten hele ændringen skyldes det knæk der kom, da de ændrede definitionen på hvem der var COVID-indlagt..

Der er fundet 310 nye smittede den seneste uge.

Sidste uge var der ialt 66 smittede i Hjørring kommune:

I denne uge er der 94. Altså 28 nye tilfælde. Vi står for lige under 10% af nye smittede og omkring 1% af Danmarksbefolkning.

For en uge siden så vi således ud:

Denne uge matcher vi de 2 værste smittekommuner i Danmark. Førstepladsen er løbet os af hænde……

Udbruddet

Over halvdelen af personalet er smittet og det er ikke nemt at skaffe personale, selvom Hjørring Kommune faktisk lynhurtigt er kommet i omdrejninger.

Hvis jeg havde et mikrogram energi, så ville jeg arrangere pizza til personalet og skønsang fra terraserne, men jeg er slidt ned til asfalten. Hvis der sidder nogen derude, der gerne vil arrangere noget chokolade eller gode mad til de modige kvinder, der trodser frygten og møder på arbejde, så vil jeg gerne smide et par hundrede efter det projekt.

De har fortjent en stor hyldest. De knokler med risiko for at blive smittet -og samtidig er der fjolser på nettet, der forsøger at placere skylden for smitten hos dem. Vi er mange der synes I er superseje! Jeg inklusive….

Der er lidt småudbrud på skoler og andre institutioner i resten af kommunen, men de fleste kan vist spores tilbage til Vendelbocentret.

Det kører jo, Heunicke

Jeg ville brokke mig over, det ikke var let nok at blive testet og man burde oprette mobile testenheder, der har en kapacitet på omkring 900 daglig. Nu er der sendt testbiler ud, så jeg vil lade den ligge. Inddæmningen kører rigtig godt.

Et enkelt ankepunkt, jeg har, er dog, at det er meget omstændigt at blive testet, hvis man har brugt den ene test, man har.

Som selvstændig læge, kan jeg kun blive testet, hvis jeg har været i nærheden af en smittet eller har symptomer.
Begge dele betyder jeg skal gå i karantæne til der er et negativt resultat. Lige nu er svartiden op til 4 dage.
Så ryger der en kvart månedsløn.
Det skal være nemt at gøre det rigtige. Svartiden skal ned på 8 timer og man skal kunne blive testet uden at opfylde så strenge kriterier. Lige nu er det dyrt, besværligt og ubehageligt at gøre det rigtige. Det skal laves om straks, hvis vi skal fange de smittebærere, der typisk er raske mennesker med få symptomer.

Minkavlerne

På tv2 nord er der det mest fantastiske interview med denne mand. Uanset om man synes minkfarme er en god ide eller ej, så elsker jeg ham. Han synes det er en god ide at få dyrene testet, og han er egentlig rimelig kold. Farmen er hans livsværk, men hvis den på nogen måder er til fare for offentligheden, så er han da villig til at få slået alle hans dyr ned. Iskold, ordentlig nordjyde.
“Hvis mit livsværk, min passion og grunden til jeg står op om morgenen på nogen måde kan skade andre, så slår jeg bare hele bestanden ihjel…”
Desværre vil coronavirus nok være her de næste par år, så hvis alle mink, der har Corona, skal slås ned, så bliver der mangel på minkpelse næste vinter.

Værnemidler

VI har ikke mangel. Det kræver retningslinjer ovenfra, så skal de nok blive brugt. Vi venter stadig…..

Nye tiltag

Nu kom den testbil jeg ville have foreslået, så jeg er bagud på point fra starten.

Panik

Nej. Udbruddet er under kontrol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *