Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Luftbåren virus.

Brostrøm fortæller, at han allerede før Corona kom til Danmark, vidste virus var luftbåren. Det vidste jeg også. Og skrev om det.
Men Brostrøm ville ikke anbefale masker til sundhedspersonalet, fordi der ikke var masker. Ellers er det svært at forklare hvorfor vi marts behandlede coronapatienter iført handsker og en tyrkertro på SST, mens vi i dag trods alt er avanceret til mundklud og briller…. Også selvom vi holder 1 meters afstand.
Trump er stadig høj som et hus og har fri adgang til twitter. Det er bekymrende, men der er håb.

Tallene

I går var der 377 nye smittede, 120 indlagte, heraf 17 på intensiv og 13 af dem på intensiv i respirator:

I dag er der hele 124 indlagte, 15 på intensiv og heraf 13 i respirator:

Antallet af smittede er nærmest uændret, 322 mod 377 i går.

Case fatality rate er uændret 2,2%.

I dag er 4 døde af coronavirus.

Vi stagnerer i nye smittede (husk det er onsdag-torsdag-fredag der plejer at komme flere smittede)

Hvor længe tager det før dexamethason er ude af kroppen?

Mere end 48 timer:

Forværring indtræder på 7. dagen efter symptomer og døden efter nogle uger. Så helt homesafe er den gode præsident altså ikke. Men man må sige han får det bedste ud af ventetiden.

Brostrøm taler ud….

Yes. Godt med en ukritisk journalist og fri adgang til at holdningsbearbejde politikensegmentet:

Det kan godt være du ikke har lovet noget med 100%, men du har sendt personale ind på COVID-afdelinger uden masker, fordi de blot kunne holde 1 meters afstand. Afdelingerne var pakket med syge mennesker og noget af personalet blev sygt, nogle fik senfølger og nogle døde, fordi I i SST ikke fulgte evidensen og i stedet kastede personalet ud på højrisikoafdelinger uden masker, og blot opfordrede til en god håndhygiejne.
Det er svineri. Og inden nogen trækker tonekortet, så vil jeg lige minde om, at SST toppen sad trygt og godt på deres hjemmearbejdsplads, mens vi, der så patienter, syge patienter, måtte i byggemarkeder og tåle lidt latterliggørelse fra SST fordi vi passede på.

Og lige det vidste vi i starten af epidemien. Det er klassisk luftbåren smitte, der er beskrevet ovenfor. Der var talrige kasuistikker om luftbåren smitte.

Jeg skrev om det d. 2. februar længe før SST overhovedet anerkendte, det kunne ende som et dansk problem:

Og mens SST vaskede hænder på behørig afstand af COVIDafdelingerne:

En viden SST sad overhørig, fordi der ikke var værnemidler.

Men grunden til, at SST ikke ville bruge ordet luftbåren smitte, var fordi, de simpelthen mente at danskerne straks ville tro det smittede som mæslinger. Det er jo den association man får, som lægmand. Ikke sandt?

Det er i øvrigt samme borgere, der nok kan forstå ordet luftbåren, men blev vurderet af SST til at være for dumme til at bruge masker for bare et par måneder siden, fordi folk ikke ville lave andet end at røre ved masken og så røre ved hinanden. Samtidig ville folk nok også stoppe med at vaske hænder….

Det er så usagligt som det kan blive. Nå, tilbage til smittemåde og danskernes associationer, når man siger luftbåren smitte.

Betegnelsen for smittemåden af en sygdom, der smitter over større afstande uden direkte kontakt, er luftbåren. Det er det ord vi skal bruge.
Det eneste, der mudrer SSTs kommunikation er, at de ikke taler videnskab. De taler til danskerne som om de er dårligt begavede og opfører sig som lemminger.
Det vigtigste for SST er, at ingen går i panik. Men det tror jeg ikke nogen gør, af at få en god og saglig folkeoplysning. Lige nu søger folk viden alle mulige andre steder, fordi det har været tydeligt for enhver, at SST plejer mange andre interesser end sundhed og faglighed.

Søren mener at danskere forstår konceptet i luftbåren smitte og vil blive bange, hvis de hører det.
Meeeeen, samtidig er danskerne (borgerne) for dumme til at forstå konceptet aerosoler. Danskere kan simpelthen ikke forstå forskellen på en stor dråbe og en mindre dråbe. Styrtregn versus støvregn. Vanskelige ting at forholde sig til for den almindeligt dumme dansker.
Det her, er myndighedernes version af : “Det skal du ikke bekymre dit kønne lille hovede med.”

Kære Søren
Det er først indenfor den seneste måned, maske er blevet påkrævet ved patientkontakt. Rumdragt er overdrevent, men handsker og en meters afstand var ikke nok. Heller ikke i marts.
Men det udsatte du os for i foråret…..
Det var kun, hvis man var 100% sikker på patienten havde Corona man kunne bevilliges en fesen operationsmaske…

Ambulanceredderne måtte ikke få masker….. I dag har patienter og reddere masker på:

Fortæl mig I ikke kiggede på lagerstatus og besluttede jer for at ofre personalet. Eller lad være. Handlingerne taler for sig selv. Resten er blot bortforklaringer og dårlige undskyldninger.

Evidensen er overvældende nu, og alle fremkommer med samme resultat som i januar og februar 2020. SARS-COV2 er luftbåren.

Hvornår begynder SST at træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte samfundet og sundhedspersonalet?

https://science.sciencemag.org/content/early/2020/10/02/science.abf0521

Kunne man have gået betydeligt hårdere til Brostrøm?

Evt spurgt, hvad der gjorde, at man ikke lod tvivlen komme sundhedspersonalet til gode, når han allerede i januar var klar over at virus var luftbåren?
Om han føler et ansvar for døde sundhedspersonaler og svært skadede?
Det er op ad bakke med SST.

Panik?

Mjoe. Trump er fortsat manisk og megaloman. Sidstnævnte er dog gammel skade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *