Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Jeg dræber en mink for hvert like….

Mette skal have en ny SoMe ansvarlig.

Vendsyssel lukker ned og selvom det i sig selv er noget træls makværk, så bliver det interessant at se stigningen i smittede, når Danmarks testressourcer koncentreres deroppe, og herefter følge det massive fald i smittede.

Tallene

I går torsdag d. 5. november 2020 så tallene således ud:

Og i dag, fredag d. 6. november 2020 ser det således ud:

I går var der 182 indlagte heraf 24 på intensiv, 17 af dem i respirator.

I dag er der 191 indlagte og 23 på intensiv heraf 17 i respirator.

Antallet af nyindlæggelser er 2, men der er 9 flereindlæggelser end i går… Hmmmm. Det kan da ikke passe.

Jo. Corona er nok engang begyndt at være så udbredt, at den rammer i hjertet af sundhedsvæsnet, så det kræver bare et par gamle indlæggelser og lidt manglende værnemidler, så er koronaen løs. Ældre patienter med hjertekarsygdomme, er nok nogle af dem med allerhøjest risiko for at dø af Corona, så det skal nok blive nogle muntre dage i Roskilde. Heldigvis kan der søges erstatning, men det er som hovedregel ikke de for tidligt døde, der får glæde af den.

Der er fundet 1427 nye smittede det seneste døgn mod 1223 i går.

Endnu en rekord.

I dag har vi testet 88080 mod gårsdagens 65062. Og SSI har jo som I alle ved, skrevet noget klogt om det:

https://www.ssi.dk/-/media/ssi-files/ekspertrapport-af-den-23-oktober-2020-incidens-og-fremskrivning-af-covid19-tilflde.pdf?la=da&fbclid=IwAR16_qw7y-RmUZKieIxOvKy35AbqjmPTN9ocNLuZR2JCXnSTNM1ioM22Me8

Der er nok samme antal smittede som i går. Vi tester bare mere og finder flere. Skide godt, Magnus.

Professoren her er uenig:

Men hvis man kigger på skemaet SSI har lavet over hvor mange smittede man forventer finde ift antal testede, så er tallet i dag faktisk lidt laver end i går. Antallet af indlagte nu, er det vi høster fra for 1-2 uger siden, så ro på. Der skal nok komme kriser, men at vi tester mere og finder flere er ikke en krise.

I går så kortet således ud:

Og i dag har Kåre hørt mine bønner. Der er kommet nye farver. Nye muligheder og bedre overblik. Men det betyder også vi først kan regne med en fuld plade om et på måneder:

I dag ser det således ud med de nye farver:

Ærø og Fanø er fortsat de eneste kommuner i Danmark der er rene.

Lemvig og vestegnen er nogle grisebasser:

Ærø tester fortsat suverænt færrest borgere:

I dag er første gang i meget lang tid vi ikke har en eneste kommune med en positivprocent over 5…. Og selvom grænsen er arbitrær, så er det et tegn på vi kan prioritere testkapaciteten og have styr på epidemien.

Vendsyssel

Om 14 dage har vi svaret… Men midt i alt det negative, så glæder jeg mig til at se, hvor meget en næsten total nedlukning kan påvirke smittetallene i en region. Eller i 7 kommuner.

Lige nu ser Nordjylland således ud:

Om en uge vil det formentlig være endnu mørkere, forde alle regioner sender testkapacitet til Nordjylland. Så tester vi flere og finde flere.

Men om 14 dage, så burde området være rent som nyfalden sne. Vi har verdens største testkapacitet pr. indbygger. Vi kan sønderteste de 280000 beboere og isolere dem.

I København var det aldrig gået, men Nordenfjords minder de meget om øboere. De passer på og ud over de ikke er tossede med konceptet skat, så retter de ind. Det bliver perfekt!

En der i øvrigt brugte sin Nordjyske accent var Kollerup:

Yes. Ham, der ikke havde nok i sin milliongage og fik gratis lejlighed stillet til rådighed og et skattefrit fradrag, selvomhan boede en spytklat væk med sin kone og børn. Politikerlede er noget jeg har.

En anden nordjyde:

Aaaaaaaadr….

For helvede Mette. Hvad sker der?
Like og del og så er jeg da i øvrigt ked af jeg gennemsmadrer jeres økonomi og hverdag. Men like og del mig, så får jeg det bedre.

Ring til mig, Mette, hvis du får brug for en der lige kan kigge opslagene igennem inden de bliver lagt op.

Hende her har jeg mere fidus til:

Hvis hun ligger et opslag op bliver det noget med:

For hvert like jeg får, dræber jeg 1000 mink og for hver deling ryger der 10000….. Mere af det tak.

Mink er et reelt problem

Minkindustrien i Danmark forsøger at gøre sig lækker for tiden. Forholdene for dyrene er gode osv osv.

Her bor mink:

10000-15000 bure på rad og række. 15-20 milioner mink i Danmark.
Dyr, der bliver stressede og syge af at går tæt op og ned af hinanden langt fra den normale adfærd de har. Det gør svin osse. Og Køer. Men de har ikke Corona pt.

Med så mange individer så tæt sammen er den katastrofe, der venter på at ske. De små dyr er åbentbart meget modtagelige for Corona og for hver gang virus krydser artsbarrieren øges risikoen for større mutationer. Der er flere mink end mennesker i Danmark, så risikoen er fornøjelig stor.

Branchen giver i forvejen underskud:

Så i virkeligheden er det nok ikke det store tab.

Og 2600 beskæftigede er i småtingsafdelingen i forhold til hvad Corona koster samfundet.

At mink skal slås ned, er ikke det samme som, at alle hunde eller katte skal slås ned. Dem er der ikke så mange af, og de lever ikke under kummerlige forhold.

Og jeg vil gøre det kort, fordi sådan er jeg:

 1. Minkproduktionen er dyrplageri i forvejen. Det er sjovt, som det først bliver et problem, når dyrene kan slå tilbage med en dødelig sygdom
 2. Nej, vilde mink udgør ikke samme problem, for de lever langt væk fra hinanden og mødes kun for at parre. Lidt som moderne børnefamilier med dine, mine og vores børn. Risikoen for coronamutationer er minimal.
 3. Det udgør ikke noget stort økonomisk tab for Danmark at lukke branchen.
 4. Det er ikke 100% sikkert, at virus vil mutere i mink og slå tilbage på mennesker. Men risikoen er der. Der har været en mutation, der var tilpas anderledes til at krydsimmuniteten ikke var sikker for SARS cov2 og mutanten. Og det er nok. Risikoen er ikke blot teoretisk mere.
 5. Vi havde så travlt med at de kinesiske vådmarkeder var noget griseri. De kommer ikke op på siden af at have 15 millioner pelsdyr med kødsår, multiresistente bakterier i bure med mindste afstand og 15000 på rad og række. Kineserne er ikke de eneste man burde forarges over.

Slut prut finale.

Læs i øvrigt Anders Fomsgårds bog “Virus”. Den er meget pædagogisk og virkelig godt til at forklare om forskellige vire

Vi har aldrig testet positiv

Næ. Vi kan sige som Riis nu. Vi er ikke testet positive. Dejligt! Børnene blev da også nærmest akut raske, da svaret kom.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Nej.

4 thoughts on “Jeg dræber en mink for hvert like….

 1. Du skriver næsten total nedlukning i Nordjylland…. Som dagen er skredet frem, så synes jeg virkelig ikke det virker sådan.
  Ja, vi må ikke krydse kommunegrænserne, men ellers er der næsten frit spil. Nogle klasser er sendt hjem, så der bliver plads til resten, når de skal tilbage til bedre afstand osv. Butikkerne holder åbent, men kun med personalet fra kommunen.
  I min optik, når man som politiker står og siger at det er nær ved en total nedlukning, og kun kritiske funktioner skal opretholdes. Så synes jeg det er en joke at anse det som kritisk og uopsætteligt, at vi skal have mulighed for f.eks. at købe nye bukser og gå til frisør. Og en borgmester vist i Thy siger, husk nu at handle lokalt….. Nej, bliv hjemme og se så få som muligt.
  Så kan man godt stå tilbage med spørgsmålet: Bliver det her en meget lang lempelig nedlukning, eller er det slet ikke så alvorligt, som det lige lød til.

 2. Hej Iza. Jeg vil lige gøre dig opmærksom på en tastefejl: Man “ligger” ikke et opslag op, man lægger et opslag op. Er helt enig med dig angående minkenes usle forhold! Og har også tænkt tanken, at hvis vi mennesker ikke havde udbyttet dyr så meget, var vi måske sluppet for Coronavirussen… Har faktisk derfor støttet, at Veganerpartiet kunne opstille (selv om det ikke virker som om, de har styr på så meget…). F.eks. blev de ved med at rykke mig for en vælgererklæring, selv om jeg allerede havde givet en. Til sidst blev jeg helt forvirret, om det var mig, der havde gjort noget forkert, og afgav en vælgererklæring til – Det fik jeg en frygtelig ballede for, og jeg har ikke hørt fra dem siden! Nu vil jeg gå hen og LIGGE på de æg, som jeg selv har LAGT, for som en god høne LÆGGER jeg æg (Ikke for at jokke i det, men synes, det er en god huskeregel!) PS! Tak for din blog, den er go’ !

  1. Tak. Jeg er simpelt hen for smadret til at rette i dag. Men tak for rettelser. Det er dejligt, der er folk, der insisterer på korrekt brug af udsagnsord. Jeg er åbentlyst et kvaj til det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *