Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Heya Sverige

Der er en underlig tilbedelse af Sverige. De har ikke immunitet og er på vej ind i anden bølge ligesom os. De er bare lidt bagud. Stop tilbedelsen.

Tallene

I går var der over 600 tilfælde, 97 indlagte, heraf 17 på intensiv og 11 af dem i respirator:

I dag er der 2 færre indlagt, men uændrede forhold på de hårde indlæggelser.

Dødsraten falder fortsat fordi antallet af smittede stiger hurtigt lige nu, men resultatet i form af døde først kommer om nogle uger. Der dør en om dagen. Det virker fredeligt. Den 1/4-2020 døde 22 så vi har det fredeligt.

Hvad er det med Sverige

Der er intet med Sverige…. De lukkede uddannelsesinstitutioner ned som os. De har hele tiden haft 50 personers grænse på forsamlinger. Biblioteker har lukket osv… Så selvom man har kunnet gå til frisør og få en øl, så har samfundet været ret lukket.

Sveriges økonomi har været lige så presset som den danske:

https://finans.dk/okonomi/ECE12328479/corona-danmark-og-sverige-havde-naesten-lige-stort-dyk-i-forbruget/?ctxref=ext

Det viser sig folk ikke bruger mange penge, når folk dør omkring dem. Det gjorde de 5 gange oftere i Sverige end i Danmark, så det lagde en naturlig dæmper på svenskernes forbrugslyst.

Sverige havde et særdeles hårdt forår og sommeren fik først bugt med epidemien i juli. Anderledes så det ud i Danmark, hvor foråret var mildt og sommeren endnu mildere. Fælles for Sverige og Danmark er dog, at anden bølge startede i begyndelsen af september. Lidt senere for Sverige end Danmark:

Og så kan man jo tolke det som man vil. Men Sverige er i gang med anden bølge. For første gang er Danmark bare lidt længer i smittespredningen end Sverige. Jeg tror nu nok de skal indhente os henad vejen.

Også i dødelighed er Danmark lidt højere end Sverige. Men det drejer sig kun om 14 dage, hvor vi har ligget en anelse over:

Men der er langt op til Sverige:

Vi skal nærmest sende plejehjemsbeboerne til bryllup i Solrød Strand eller Ishøj, før vi kan komme i nærheden af Sveriges ældremassakre.

Så hvad er det med Sverige?

Der er intet med Sverige. Ingen immunitet. Intet nyt.

Panik?

Nej

7 thoughts on “Heya Sverige

  1. Kære Iza – tak for din kæmpe indsats her på bloggen!

    SSE har tilsyneladende bekræftet over for B.T., at man nu har ændret opgørelsen af indlagte tilfælde, således at antallet af indlagte på intensiv er delt op i henholdsvis med og uden respirator. Det vil sige, at gårsdagens tal er 28 i stedet for 17 (11 i respirator + 17 ikke i respirator).

    1. Jeg så det godt i går -jeg prøver at undersøge det -men det er noget lusk. Der står intet på hjemmesiden om det.

      1. Det ser ud til det også er ændret på Worldometers opgørelse, så det nu er 28 kritiske. Lidt samme nummer som da de fjernede dem som døde med Covid19 30 dage efter de testede positiv. Det er bedre at befolkningen tror der kun er 17 indlagt. Lusk lusk lusk…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *