Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Gloryholes og en stigning i smittede

Uge 31 COVID 19 2020

Smitter coronavirus når man dyrker sex? Løj Mette Frederiksen, da hun sagde hun havde myndighedernes opbakning til nedlukningen?
Smittetallene stiger lidt igen, men vi tester meget og måske kan stigningen forklares ud fra en bedre smitteopsporing.

Tallene

Sidste mandag d. 20. juli så tallene således ud:

Og i dag, d. 27. juli 2020 ser det således ud:

Dødsraten er igen faldet, nu til 4,5 % og vi har kørt lige omkring 120000 test på en uge.

Sidste mandag var der 18 indlagte med en faldende tendens.

I dag er der 23. Dog er tallene rimeligvis uændrede på intensivafdelingerne, hvilket er et lidt hårdere målepunkt end antal indlagte.

Der er fundet 285 nye smittede den seneste uge, hvilket er en stigning fra 225 nye smittede ugen før.

Tendensen er en stigning i antallet af smittede, der ikke kan forklares ud fra øget testning. Dog kan det være at smitteopsporingen fungerer bedre og der dermed testes mere målrettet. Dette ville kunne forklare stigningen i antal positive.

Det kunne være interessant at få en beregning på dødsraten (case fatality rate) beregnet af dødsfald efter vi begyndte at teste intensivt. Eksempelvis antal positiv testede i 6 uger fra 1. maj og frem og antal dødsfald fra 15. maj og 6 uger frem (det tager 2-3 uger at dø).

Danmarkskortet ser ret blegt ud uden voldsomme hotspots.

Provinsen har fået styr på coronaudbruddene og igen er det Region Sjælland og Hovedstaden, der sætter sig tungt på førstepladsen:

Procentmæssigt ift indbyggertal slår Region Nordjylland dog stadig Region Sjælland. Men mens antallet af indlagte falder støt i de nordlige egne, så smitter den stigende tendens i Hovedstaden af på Region Sjælland. Det er formentlig patienter fra udbruddet i Kalundborg sidste uge.

Mængden af virus har betydning for forløbet

En undersøgelse af soldater, primært mænd, er offentliggjort i slutningen af juni 2020. Studiet viser, at mens 30% af de smittede soldater blev syge af coronavirus før man indførte social afstand, så blev ingen syge (selvom de havde virussen i næsesvælget) efter implementeringen af social afstand:

https://academic.oup.com/cid/article/doi/10.1093/cid/ciaa889/5864495?fbclid=IwAR3KSCry-8UBZ6Y87J-quAY8kaRnTaGaf9E1VtjmbuO2PHBTEJANfsGKgpk

Jeg ved ikke, hvor mange, der kan huske, at nogle læger var bekymrede for at tage virussen hjem til deres familie. Mere end de var bekymrede for selv at få infektionen på arbejde. Grunden er lige så simpel, som den er velkendt. Jo større virusload, jo sværere forløb.
Ved de fleste virusinfektioner, bliver den første i familien, der får infektionen, let ramt, mens resten af familien får sværere forløb. Det skyldes at den først smittede får en forholdsvis lille virusmængde, ved for eksempel at tale kort med en person på arbejde. Resten af familien får en massiv eksponering i hjemmet, hvor man jo omgås hinanden tæt, og ofte bliver familien mere syg end den først smittede.
Endnu en god grund til at bruge værnemidler på coronaafdelingerne og i sundhedsvæsnet i det hele taget.

Kåre taler videnskab

Aktindsigt i mailkorrespondancer har afsløret, at SST med Søren Brostrøm i spidsen frarådede nedlukningen af skoler.

Og det er jo guf, særligt for oppositionen. Jeg tror, det er svært at være uenig med Mettes beslutning om at lukke landet ned, når man ser på de lande, der har ladet virussen rase, men nu kan oppositionen anfægte måden, det blev gjort på. Løj Mette om, at myndighederne tilrådede nedlukning?

Måske. Måske ikke.

Det klæder bare ikke en fuldvoksen venstremand at stå med nedslået blik og spag stemme fremføre: “Det var ikke det, at hun gjorde det. Det var mere måden….”

Held og lykke til spindoktorer på den fløj.

Mette valgte i hvert fald at overhøre SSTs velmente råd og lyttede i stedet til Kåre Mølbak, der alt andet lige er virusmand og har forstand på det han taler om. Han taler videnskab og måske derfor har jeg lidt lettere ved at relatere til ham.


Mølbak, der fik så mange hug for at sige, at flokimmunitet er den eneste vej frem. Og det er det. Men det skal opnås med vaccine. Men det fik Mølbak aldrig lov til at kommentere.
Mølbak, der holdt fast i at tæt kontakt mellem børn under legeaftaler kan medføre smitte, hvilket fagligt er helt korrekt, men måtte finde sig i at SST gav ham en kurv:

Og Brostrøm tværede grundigt rundt i irettesættelsen af Mølbak. Journalisterne kunne sådan set ringe til Mølbak og så ville de få hans afsjælede stemme i røret. Fagligheden fik SST dog ikke banket ud af Mølbak og heller ikke hans ytringsfrihed.
Mon ikke SST nok skal få skovlen under ham?
SSTs totalitære styreform er ligeså usmagelig som den er skadelig for faglige diskussioner, men som I ved, taler vi ikke om Brostrøm mere, fordi han i så fald vil ende med endnu en omgang i medierne, hvor han skal fortælle om alt fra sin fars død, til hans ulykkelige kærlighed og over i hans personlige forhold til sex. Alt for at give SST et behageligt menneskeligt ansigt udadtil. Brostrøm er styret af embedsværket og de gør ikke meget for at hjælpe ham.

Så selvom Søren Brostrøm ikke tilrådede en nedlukning af skolerne i Danmark, så gjorde Kåre Mølbak det.
Brostrøm er gynækolog.
Mølbak er virusmand.
Hvis Corona angreb tissekonen, ville jeg overveje at lytte til Brostrøm. Ellers ville Mølbak være min foretrukne rådgiver. Og sådan havde Mette det tydeligvis også…

Hvis man skal beskylde Mette for noget, må det være hendes evne til at vælge de mest solide råd fra de mange rådgivere med til tider tvivlsom faglig viden.

Søren og gloryholes

I New York er der givet råd om at dyrke sex gennem glory holes og et generelt råd om at undgå at slikke hinanden i numsehullet. Ikke for at undgå colibakterier og en dårlig smag i munden, men for at undgå Corona:

SST overvejede at lave råd om rimming, men det er de bange for, at danskerne slet ikke ville kunne forstå.
Det er danskere simpelthen for dumme til. I stedet blev rådet:

Må du besøge din farmor uden værnemidler på plejehjemmet? Nej.

Må du analknalde en ny hver dag? Åh ja.

Må farmor swipe ja til en ung elsker på Tinder? Muligvis. Det melder historien intet om. Det er kun de unge mennesker, der opfordres til at knalde i vildskab. Og det kan man glæde sig over, hvis man er over 30 og sidder med en god ostemad og en Amarone.

Som jeg husker sex, er det noget med kropskontakt, sved, åndenød og i det hele taget noget griseri. Mit bud er, at uanset om man undgår at slikke hinanden i numsen og tungekysse, så får man en massiv virusload, hvis man knalder en coronasmittet. Enjoy.

Jeg er dog tilbøjelig til at være enig i, at sex som sådan sjældent er en supersprederbegivenhed. Som regel er det 1:1 og de fleste har sjældent held med at fange en ny hver dag. Så sex er ikke den største trussel i forhold til inddæmning. Medmindre der kommer en “Debbie does Vestegnen”, så er smitten via sex ikke et samfundmæssigt problem, men det kan blive et problem for den enkelte, der får en stor virusload efter en svedig omgang.

Værnemidler

De mangler stadig på plejehjemmene.

Nye tiltag

De folkevalgte er taget på deres 2-3 måneders sommerferie. Det giver en dejlig fred og ro.

Panik

Bestemt ikke.

2 thoughts on “Gloryholes og en stigning i smittede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *