Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Frank Jensen afstand

Mandag er traditionelt en dag med lave smittetal, men det blev der lavet om på sidste mandag og i dag er smitten igen steget til en ny rekord. Godt nok var smittetallene for 28 timer i stedet for de normalt 24 timer. Så i morgen burde teoretisk set have lave smittetal, men hvad det præcis betyder i disse tider, ved jeg faktisk ikke. Der er ingen regler mere.

Til gengæld har jeg en lille huskeregel til coronaafstand.

I dag er det den ugentlige samleopgørelse. Som det har været hver mandag hele sommeren. Antallet af smittede stagnerer. Antallet af indlagte er let stigende. Det er spændende tider.

Uge 44 COVID 19 2020

Tallene

Sidste mandag d. 19. oktober 2020 så tallene således ud:

Og i dag, d. 26. oktober 2020 ser det således ud:

Dødsraten (CFR) er igen faldet fra 1,9% og nu til 1,7 % og vi har kørt lige omkring 330000 test på en uge, hvilket er flot øgning med 90000 fra ugen før.

Sidste mandag var der 129 indlagte med en stigende tendens heraf 18 på intensiv, 11 af dem i respirator.

I dag er der 145 indlagte og 17 på intensiv.

Der er fundet 5568 nye smittede den seneste uge, hvilket betyder smitten er eksploderet. Det er næsten en fordobling.
Sidste uge var der 3033 nye smittede.Ugen før var der 2754 nye smittede og ugen før det igen godt 2900. Så indtil denne uge har tallene været fuldstændig stabile.

Det er eksploderet og hvis det ikke bedres med tiltagene, så ser vi ind en fremtid om nogle uger med 2000 og 3000 smittede dagligt.

Således så kortet ud sidste mandag:

Det ulmede overalt og jeg bemærkede at der ikke skulle meget skødesløshed til før det hele ville blusse op:

Blussede op gjorde det…

Ærø og Samsø er de eneste smittefri kommuner i Danmark.

Og så er det ikke bare dagen med det højeste smittetal nogensinde (igen), men også dagen hvor en kommune i Danmark med en positivprocent på 5% nu overstiger den arbitrære grænse, for, hvornår man kan hævde at have epidemien under kontrol i et område:

Høje-Taastrup skal lukkes ned og nøglen smides væk i 14 dage.

Kære Kåre… Vi har fortsat brug for nye farver til kommuner med over 100 smittede pr. 100000, over 150 pr 100000 og over 200 pr 100000.

Pressemøde

Igen var der pressemøde med SST, SSI, STPS og politiet, og jeg synes, de er oplysende. Ingen bliver længere tøsefornærmede eller henviser til uforståelige vejledninger, de selv har skrevet. Man oplever faktisk en åben dialog og journalisterne får svar på spørgsmålene.

Det lykkedes Brostrøm at kalde Qvortrup for BTs “korrespondent”, et elegant hug til chefredaktøren for BT. Han stillede da også som vanligt irriterende spørgsmål, men om det er fordi han ikke forstår konceptet i pandemi med en 100% naiv befolkning, eller fordi han kigger efter overskrifter ved jeg ikke. Qvortrup virkede faktisk ualmindeligt veloplyst og spurgte blandt andet ind til PYLL (se evt dette indlæg) der jo er estimeret til over 10 år i et endnu ikke gennemgået studie.

Forskellen på influenza og Corona er netop at vi ikke kan nøjes med at de 50 stærkeste procent af os bliver syge, mens resten kan blive vaccineret.

Smitteopsporingen skulle efter STPS oplysninger køre perfekt med 265 medarbejdere fra stps og 440 fra rigspolitiet. Med de smittetal vi har og de oplysninger, der kommer fra smittede, er dog langt fra realistisk, ej heller helt sandt, at smitteopsporingen virker optimalt. Ikke alle bliver kontaktet, der er lange telefonkøer og det skyldes nok alt for få ressourcer.

Frank Jensen afstand

Frank Jensen har jo gjort en våd tunge i øret på kvinder til lidt af et kendetegn eller adelsmærke om I vil, i hans omgang med kvinder:

Også hans ansatte havde glæde af hans store ørefetisch:

Nogle kvinder har aktivt sagt fra:

Mens andre har måttet tåle det:

Arr. Frank har da ikke slikket dronningen i øret. Det tror jeg da ikke.
Og han har vel heller ikke forulempet AnneGrethe.

Meeeeeen læg lige mærke til afstanden her:

Dronningen har lige sikret sig, at hvis nogen får renset ører, så er det Prinsegemalen.

Coronaafstand er den afstand du ville holde til Frank Jensen, hvis du ikke kunne blokere for ham med en prinsegemal. Hvis alle overholdt det, så skulle epidemien være ovre om 10 dage!.

Velbekomme.

Hvis du som mand ikke kan sætte dig ind i problematikken, så skal du kun komme så tæt på andre, som du ville være tryg ved at din næsten 15 årige datter kommer på ham her:

Et hashtag der florerer på Twitter er #Jeppestur. Og nu hvor det har været Frank Jensens tur, så håber jeg, at det snart bliver Jeppes tur.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Ja. I forhold til ugeoversigten er der med en nærfordobling grund til at købe Amarone, lokumsruller og chokolade til sit lille egernhul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *