Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Fra lockdown superlight til lockdown light

Smittetallene har lagt sig på et stabilt højt niveau, mens positivprocenten og antal indlagte tordner opad. Vi har ikke haft nogen særlig effekt af lockdown superlight, så nu forsøger vi med 14 dages lockdown light.

Tallene

I går tirsdag d. 29. december

Og i dag onsdag d. 30. december:

I går var der 900 indlagte og 128 på intensiv heraf 73 i respirator.

I dag er der 926 indlagte og 136 på intensiv heraf 87 i respirator.

Vi er igen oppe på over 100000 test daglig.

Praktiserende læger skal fortsat vente i telefonkø i 1-2 timer for bestille en coronatest til borgere, der ikke selv kan komme ind til test.

Der er en målsætning om at 80% af befolkningen skal have adgang til test indenfor 24 timer…. D. 20/12 havde 2% af befolkningen den luksus:

Men seneste opgørelse viser at testsystemet lige kryber op på målsætningen:

Nu kan man blive testet igen.

Således så kortet ud i går:


Og i dag:

Det mørkner i midt.

Region Syd skiller sig fortsat ud på regionsniveau:

I går så det således ud på landsplan:

I dag falder incidensen ganske lidt, men positivprocenten stiger igen markant:

I hovedstaden så det skidt ud i går:

Så kom epidemien ud af kontrol for anden gang i Hovedstaden:

Igen stiger positivprocenten markant….. Selvom incidensen falder, så er stigningen i positivprocent et udtryk for at mørketallet vokser.

Og det ses især i Region Sjælland:

Og det er det meste af Sjælland, der har en positivprocent over 5 (de mørkesteområder):

Samsø har dagens højeste positivprocent:

Og Samsø har jo tidligere haft udbrud, hvor borgmesteren var fornuftig, mens Styrelsen for patientsikkerhed trumfede borgmesterens beslutning om at beskytte de ældre, hvilket medførte massedød på plejecenteret.
Forstyrrelsen af patientsikkerheden, som de nu har ændret navn til, vil formentlig slå hårdt ned, hvis borgmesteren så meget som rokker med ørerne denne gang….

Men den gode gamle Vestegn har nu også mange gode kandidater:

Problemet har været der i 2 måneder med rykvise forværringer. I 11. time lavede man en blød nedlukning, der ikke hjalp en dyt. Nu er der lidt hårdere nedlukning og det har heller ikke hjulpet. Hvis vi ikke har bedring om 1 uges tid, så tror jeg desværre vi ender med 2 måneders nedlukning.

Et sandt fald i smittetal skal helst have en konstant positivprocent og faldende smittetal. Det er ikke det vi ser:

Smittetallet stiger, men positivprocenten banker samtidig op.

Positivprocenten er i øvrigt beregnet ved at tage antallet af testede på en given dag og trække de testede, som tidligere har haft en positiv test fra. Det skyldes at man kan teste positiv efter op til 8 uger. Samtidig bliver procenten ikke fortyndet af de immune, der skal testes pga arbejde. Eksempelvis læger og sygeplejersker.

Det er altså lidt for meget pøllematematik bare at tage dagens smittede og dividere med antal test.

De værste kommuner

I går var det rent Københavneri:

Således også i dag. Bemærk igen i dag den stigende incidens:

Blandt de pæne kommuner var kun Læsø smittefri:

Sådan er det også i dag:

Mellemblød nedlukning

Mette F landede på en mellemblød nedlukning efter den bløde nedlukning var uden effekt. Smitten er udbredt og vi mangler en circuitbreaker. Selvom jeg håber en mellemblød nedlukning kan gøre det, så er der meget der tyder på, at vi ikke kommer til at se den store effekt. Al vores manøvrerum er væk nu, fordi sygehusvæsnet er presset.

At regeringen vælger at sende de yngste i skolen hjem vidner om panik. Det er begrænset hvad de mindste har båret af coronasmitte, så at lukke dem ned vil have begrænset effekt. Men næste skridt er total nedlukning med udgangsforbud osv, så jeg kan godt forstå de giver det et skud.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Nej.

Panik

Tja. Jeg er ved at vænne mig til tanken om 2 måneders hjemmeskoling…..

4 thoughts on “Fra lockdown superlight til lockdown light

 1. Jeg har set i en opgørelse (husker ikke hvor) at sfo- og klubpædagogerne ligger ret højt i smitteprocent. På linje med ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen. Hvis ikke de 6-10årige viderebringer smitte, så må det være deres forældre, når de henter og bringer. Så er det vel et udemærket sted at gøre lockdown light lidt mere omfattende…

  1. https://files.ssi.dk/Covid19/brancher/undervisning/COVID-19-ansatte-institutioner-og-undervisning-uge53-4jul

   Det er en diskret overhyppighed blandt ansatte i institutioner. Målet med en lock down er ultimativt at nedbringe presset på sundhedsvæsnet og samtidig gøre så lidt skade som muligt på økonomien. Ansatte et hvilket som helst sted, har et arbejde, og det i sig selv øger risikoen for coronasmitte.
   Jeg tror, man vælger at holde institutioner åbner fordi denne lockdown muligvis kommer til at være i måneder. Derfor kan vi ikke sætte samfundet helt i stå.
   I marts og april var mine børn de eneste i skole og børnehave, fordi jeg jo skulle stå til rådighed for beredskabet. Jeg er glad for det ikke er mig, der skal træffe de afgørelser Mette skal. Men en nedlukning af børnehaver og vuggestuer er en de facto nedlukning af arbejdsmarkedet.

 2. Man ser flere og flere af disse ‘mundvisirer’, som er åbne opad og dækker mund og næse.
  De må være perfekte til at opfange alle covid-aerosoler, som daler ned i en overfyldt forretning og lede dem direkte til næse og mund …;o(

  https://www.matas.dk/profoze-mundvisir-1-stk?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=surfaces_across_google_feed&shopping_product_id=767307&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnDzU7cDRxyeKqYwh4XpV0EZ_xyu-9D-7v-W0ewNiRP6vaPRy7xcCKGRoCLbgQAvD_BwE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *