Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Farvel til julen

Når politikerne ikke vil lukke ned og bremse kontakt mellem regionerne, fordi alle skal have en god jul, så glemmer de lige, at sundhedspersonalet ikke får en god jul, fordi de skal tørre, hvor politikerne tisser. Og så er der patienterne, der får corona, fordi epidemien har fået lov at accellerere ud af kontrol. De får måske en glædelig jul. Og måske kommer de til at fejre den med himmelnissen.

Smittetallene banker opad. Indlæggelserne ligeså. Og vi gør intet. Selv hvis kontaktallet kom ned på 1, ville vi stadig smadre sundhedsvæsnet. Vi skal have en hård opbremsning, hvis vi skal klare os rimeligt igennem.

Tallene

I går tirsdag d. 15. december:

I dag onsdag d. 16. december:

I går var der 439 indlagte og 68 på intensiv heraf 39 i respirator.

I dag er der 493 indlagte og 68 på intensiv heraf 40 i respirator.

Der er en massiv stigning i antal indlagte på 51. Til gengæld er der ingen stigning i antallet på intensiv. Måske der kom plads efter de 14 dødsfald i løbet af døgnet?

Det vælter ind med patienter. Opgørelsen i dag viser at der blev indlagt 123 patienter d. 14/12 og tallet kan nå at stige endnu mere, fordi der er lidt forsinkelse på tallene. Det højeste antal i marts var 92 på en enkelt dag.

Stigningen i antal smittede, har medført en stigning af antal indlagte og det igen er begyndt at kaste af sig i dødsafdelingen:

Der går lige lidt før tallene tager den stejle stigning, men det starter nu.

Der er 3692 nye smittede i dag. Det er det, jeg havde forventet i går også. Vi ligger sygehusvæsnet ned i næste uge. Lige nu høster vi sidste uges smittetal og da var antallet af daglige smittede på omkring 1600 dagligt. Nu har vi mere end en fordobling og med den stigende positivprocent, må vi forvente at der er en del flere vi ikke finder. Jeg forventer vi lander på 1000 indlagte om en uges tid.

Således så kortet ud i går:

Og denne i dag:

Det mørkner fortsat.

I går var positivprocenten 3,96% og incidensen 372,9

Incidensen stiger lidt igen og det samme gør positivprocenten:

Vi er langt over, hvad man kan løse med en løftet pegefinger og masker i supermarkedet.

I Region Hovedstaden er epidemien ude af kontrol:

I dag er det værre end i går:

Sygehusene modtager langt flere syge end i marts og med smittetallene i sidste uge er der ingen grund til at tro det bliver færre de næste 7 dage:

Om maksimalt en uge er der lukket ned for al ikke tidskritisk behandling i Hovedstaden. De kan ikke holde til presset. (skrevet kl1500)
Kl 1720 melder Hovedstaden følgende:

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/region-hovedstaden-udskyder-nu-alle-planlagte-behandlinger?publisherId=3111258&releaseId=13606585

Det gik godt nok stærkt. Fra skalering trin 1B til skaleringstrin nødsituation på 1 døgn. Det blever spændende. Jeg kan mærke det!

De værste kommuner

I går var det rent Københavneri og incidensen i Københavns kommune nåede op på imponerende 822,1:

I dag blev København overhalet af Ishøj:

Og med en positivprocent på 9,03 i Ishøj er det en kommune, der bliver ved med kunne give. Jeg tror godt vi kunne lande på en incidens over 1000 i morgen, hvis Ishøj blever testet i bund:

I går var det kun Ærø, der var under myndighedernes bekymringsgrænse:

Sådan er det også i dag:

Lyntest kan nærmest aldrig bruges

Jeg har læst dette notat fra SST og for en gangs skyld er jeg enig med dem. Lyntestningen er et politisk valg. Der er ingen situation, hvor en lyntest kan bruges:

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Antigentest/Sundhedsfaglige-anbefalinger-vedr-anvendelse-af-antigentest.ashx?la=da&hash=E383182162EAD87316E49B65CEF3E925EBF859C4

Jeg har lavet et flowchart:

Der er kun én god grund til at få taget en lyntest. Og det er, hvis man tænder heftigt på vatpinde i halsen.

Værnemidler

Intet nyt

Nye tiltag

Måske. Statsministeren holder måde kl 1800 i dag. Men hvis det ikke er en hård nedlukning af Sjælland, så er det for lidt.

Panik

Ja.

2 thoughts on “Farvel til julen

    1. Jo. Der er da perversioner, der er mærkeligere. Du må have det svært med den lange ventetid på test, Dan. Det er ikke rimeligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *