Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

Coronaen er ved at dø ud

Så er det 13 dage siden jeg skrev om Corona sidst og det er jo spændende at se, hvad det har udviklet sig til.

Her er linket til det tidligere indlæg:

D. 2 februar var der 11953 smittede kun 132 udenfor kina og 259 døde af epidemien.

I dag ser det mere dystert ud. Eller gør det?

Der er 4 gange så mange smittede i Kina, 4 gange så mange smittede udenfor Kina og 5 gange så mange døde. Det er endda kun tallene fra i går.
I dag er der endnu flere smittede, men ikke noget der ændrer på den kurve, der bliver tegnet. Stigningen er ikke længere markant.
Coronavirussen ser ud til at have mistet sit momentum.
Problemet med statistikken er fortsat at Kina fortsat står for de fleste tilfælde, og at man ikke kan stole på deres registreringer.
Problemerne er uændret at:

  • Der mangler testkits, så kun de virkeligt syge bliver testet
  • Der dør flere af sygdommen i Kina end der gør i resten af verden, som følge af overbelastet sundhedsvæsen

Det betyder at vi kommer til at overvurdere dødeligheden og undervurdere udbredelsen af coronavirus. Lige nu vurderes dødeligheden at være omkring 2%, men den er formentlig betydeligt lavere.
Hvis man kun ser på de tal, der gælder udenfor Kina, så er dødeligheden omkring 0,4%. Men med de tal vi har at gøre med, så er dødeligheden muligvis et sted imellem 0,4% og i underkanten af 2%.

Væksten falder

Selvom det lyder af meget, når der er en stigning på 2000 smittede nogle dage, så knækker kurven faktisk for Corona. Der er ikke længere en eksponentiel stigning og for hvert nyt tilfælde kommer der en lille anelse over 1 tilfælde. Det vil sige at stigningen er ret lille. Og for at kunne blive en epidemi, så er der brug for at smittespredningen er noget mere effektiv, end hvad der synes at være tilfældet nu. Nedenfor er den logaritmiske visning af nye tilfælde.
Det flaaaaaaaer u’, som vi siger.
Og det er nok meget godt, for i Danmark er vi sket ikke klar til den slags endnu.


De danske myndigheder sovser stadig rundt i ubeslutsomhed, og der er ikke lavet de store tiltag for at undgå Corona. Folk der har været i kontakt med smittede må gå rundt hjemme og måle en rektal temperatur to gange om dagen. Det er stadig kun folk, der har været i Kina i særlige områder ELLER folk der både har været sammen med en person med Corona OG har symptomer på akut luftvejsinfektion. For at vende tilbage til det basale, så kan man sagtens have Corona uden at smitte. Supersprederen, der smittede en del i Europa havde ingen symptomer.


Så lad os bare slå fast, at enten er myndighederne ikke rigtig bange for Corona og ellers orker de bare ikke det bøvl og ballade, der følger med at sætte folk i isolation.
I næste uge skulle Københavnske praktiserende læger modtage beskyttelsesudstyr, men i resten af landet, må lægerne vist klare sig selv. Det på trods af der er udsendt anbefalinger om brug af beskyttelsesudstyr fra Sundhedsstyrelsen, herunder kirurgisk maske, der er udsolgt over det meste af landet og altså ikke er en del af standardudrustningen hos praktiserende læger. Jeg vil tro, at de fleste stadig har de masker, der blev udleveret i forbindelse med svineinfluenzaen. De masker dukkede også op længe efter influenzaen var en realitet, så de fleste har dem nok liggende endnu.
Som tordenskjolds små soldater må vi finde os i at blive sendt i front uden udstyr. Heldigvis tyder noget på at coronaen dør ud, ganske uden vores hjælp.

Overskrifter fra aviser

Om ikke andet så har coronavirussen gjort det let at være journalist på BT og Ekstrabladet. Historier om frygt for asiater, frygt for dødsfald, frygt for mutation, frygt for epidemien florerer. Men der er også historier om håb. Danmark kan muligvis komme til OL på bekostning af syge mennesker. Det er en dejlig vinkel i disse ellers så mørke dage.
Enjoy.

Uha uha.
Corona kan blive endnu farligere….

Intet som at få hr. og fru Danmark til at fortælle om deres frygt.

I Danmark har vi humor. Men en coronajoke?

Kan du gætte resultatet? Klik-klik-klik. Men kun hvis du er nysgerrig.

Du gætter det aldrig.

Den var negativ.

Det ved jeg ikke. Men jeg tror EB og Ekstrabladet håber det kun er begyndelsen. Frygt giver klik. Og dermed reklameindtægter.
Torben er ikke kun bange for Corona. Men også asiatere. Der må være en psykolog, der kan hjælpe ham.
En 80 årig kinesisk man døde i Frankring.

50 opkald klarer jeg som regel mellem 8-9 hver morgen. Kimet ned er nok så meget sagt.

Intet som en solstrålehistorie. En virus der hærger i fattige egne giver Danmark håb for OL. Så er Coronaen da nærmest tilgivet.
Bare vi kan sidde med vores klaphatte og kalde øl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *