Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

At skjule sin problemkrop i en uniform

Vejledning i at skjule sin problemkrop i en uniform

Uanset hvilken form du har (m/k) er kjolen, det rigtige valg. Den skaber harmoni, giver talje, skjuler hofter og lår og fremhæver en eventuel slank kropsbygning.
I et forsøg på at være unisex, med på noderne og imødekomme alle 38 køn uden at fornærme nogen, er denne komplet sexistiske og ligegyldige pjece blevet til.
Det kan virke overraskende på nogle i ledelsen, at en kvindes primære mål med at komme på arbejde ikke er at skjule sine problemhofter, fremhæve barmen og gafle sig en overlæge, der kan forsørge, men blot at udføre sin lægegerning og forsøge at ignorere de åbentlyst sexistiske undertoner i folderne på uniformsdepotet.

Uniform gør fagligheden højere

Et andet sted, hvor klæder skaber folk er på OUH.
På OUH kommer der nye uniformer. Alle skal have det samme på. Faktisk ligner patienterne lægerne, lægerne rengøringspersonalet og rengøringspersonalet operationssygeplejerskerne og så fremdeles.
Jeg forudser nogle lidt akavede situationer i dagligdagen, når organkirurgen lige rektaleksplorerer anæstesisygeplejersken inden operationen. Men det tager lidt af anspændtheden inden man gennemgår de 5. punkter for sikker kirurgi.

»Der er både mere faglighed og behagelighed i den nye uniform. Man kommer til at føle, at man er mere påklædt,« siger logistikchef ved Sygehus Sønderjylland Helle Lausten, som er medlem af udvalget, der har valgt de nye uniformer. (sic)

Dagens medicin 2019
Link nedenfor

Og det er utroligt, at der er mere faglighed og behagelighed i de nye uniformer. Jeg ville jo tro, det var afhængigt af hvem man puttede i uniformerne, men her har vi simpelthen uniformer der både gør personalet behageligere og bedre fagligt funderede.
Om det er journalisten eller Helle Lausten, der skal have deres ende smurt, ved jeg ikke. Formentlig begge to. Den ene for at udtale sig dumt, den anden for at citere uden rettelser.

Uofficiel vejledning til uniformer og sko til den desillusionerede læge

Da jeg startede som læge kørte jeg den fede stil. Jeg havde kridhvide træsko, hvide bukser med knap, lynlås og pressefolder og en hvid skjorte over undertrøjen. Jeg havde alt i udstyr i lommerne. Otoskop, stetoskop, a-gas nåle, sprit, lygte med pupilstørrelser på siden, medicinsk og kirurgisk kittelbog, 15-20 plastlaminerede kort med vejledninger, 2 notesbøger, kuglepenne, venflons og reflekshammer. Jeg småløb hver gang jeg syntes, jeg hørte nogen efterspørge en læge. Tit for at blive skuffet. De bad deres kollega om kage eller havde bare sagt de gik på toilettet.
Men det gik ned af bakke derfra. Det startede i det små.
De hvide bukser krøb og og gav cameltoe, Jeg svedte som et svin i den syntetiske kitteltrøje og mine træsko blev langsomt, men sikkert farvet af livet på sygehus.
Pis, prut, pus og blod sætter sine spor på selv de hvideste træsko og den mest idealistiske læge.
Jeg blev så gennemvædet af kropsvæsker og ulykke, jeg langsomt skiftede fra at være postergirl for uniformsdepotet til at være særdeles afslappet klædt i grønne joggingbukser og netundertrøje.

Hold dig fra

 • Hvide bukser med knap og lynlås giver cameltoe, skrævsvamp og mærker om livet, hvis du får chancen for at spise. For mænd gælder det, at hele pakken ses. For nogle er det et held. For andre en skam.
  Papirstynde bind kan også ses gennem de stramme hvide bukser. For sket ikke at tale om sjattisseri og menstruationsuheld. Drop dem.
 • Bluser, skjorter, kitler er alle lavet af noget plastiklort. Du kommer til at svede som et bæst. Drop dem.
 • Rene hvide træsko giver indtryk af du er uerfaren og arbejdsivrig. Drop dem.
 • Bøger og laminerede ark. Nej. bare nej. Drop det.

Brug i stedet

 • Grønne eller blå bukser med elastik. Hvis elastikken er slap i dem alle (og det er den) kan de hæftes på undertrøjen med en almindelig sikkerhedsnål fra sygeplejedepotet.
 • Ingen kittel. Kitlen viser du er læge. Det giver risiko for at sygeplejersker, pårørende og ledelse hiver fat i dig, selv hvis du bare er på vej til toilettet på en afdeling, du går tilsyn på. Drop den.
 • Stetoskopet viser også du er læge. Ned i lommen med det. Aldrig om halsen. Det er også en åben invitation til en asfyktisk oplevelse, hvis du færdes indenfor akutmodtagelsens indre skallukning, hvor politi til tider bringer ret voldsparate personager ind.
 • Hav altid operationshue på. Sygeplejersker vil tro du er kirurg. De ved, kirurger ikke hjælper med trivialiteter som FMK afstemning, computerproblemer og vejrtrækningsbesvær. De gider ikke engang spørge om du er læge eller sygeplejerske. Det er ligegyldigt. Du kan ikke bruges uanset.
 • Brug otoskop. Det er lys og reflekshammer i et. Der bør kun være telefon, otoskop og stetoskop i en desillusioneret læges lommer. Med tiden ryger både gætterøret og ørekiggeren. Så er der telefonen tilbage. Den giver et godt lys.
 • Udstyr har de på afdelingerne. Hvis du er så uheldig de kender dig efter mange år i modtagelsen, så vil de udstyre dig med hæmaturikateter, nåle og alt du har brug for. Bare de slipper for endnu en ny læge. Uanset hvor mange lommebøger og rene bukser denne måtte have.

Sko

Hvis du er typen, der som jeg kan lide at stikke slanger og nåle i både naturlige og unaturlige kropsåbninger på patienter og måske endda skabe nye huller i folk, så er der 3 muligheder. Imidlertid er hverken waders eller gummistøvler accepterede, så det efterlader træskoene som eneste reelle valg.

Er du medicinertypen, der altid har forrygende travlt. Underbetalt og overarbejdet. Altid på vej til et nyt tilsyn på en ny afdeling eller på vej i løb mod et medicinsk nødkald, ja så er det kun en sko der virker.
Løbesko.

Jokeren er laksko. Alle kan genkende ledelsens pindemadsfedlinge på tur i afdelingen på deres laksko og rene kitler. En dygtig oversygeplejerske kan spotte deres fremmarch på lyden af laksko og knitrende rent tøj.
Man ville muligvis kunne slippe for megen ulykke ved at iføre sig laksko og ren kittel. Jeg har aldrig turdet gøre forsøget.

Jeg tænder på mænd i kjoler

Jeg kan ligeså godt sige det som det er.
Jeg ville tænde mere end almindeligt meget på et par mandlige læger (m/k), der viste sig frem i kjole.
Smid endelig et billede i kommentar. Også af din yndlingsuniform udover kjole.
Jeg vil kvittere med et billede af mig i militæruniform. Alternativt flymekaniker outfit. Skriv foretrukne kostume i kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *