Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

9. april 2020 COVID19

Solen skinner.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 5635.
Antallet af nye smittede er 249.
Antallet af testede er 4675.
Under 5000 test det forløbne døgn. Der er langt op til de 15000 test, der skulle være næste mål.

Positivprocenten falder til 5,2%. En sløv dag både hvad angår antal test og antal smittede.

Dødsraten for de, der tester positiv er 4,2%. 237 mennesker er døde.

Coronaudsigten

Vi stagnerer fortsat. Der kommer til at gå 14 dage før der igen sker noget spændende.

Nedgangstider i antallet af indlæggelser. Fortsat.

Politiske tiltag

Heldigvis ingen, der involverer sundhedsvæsnet lige nu. Der er ikke plads til flere kastanjer, der skal rages ud på tirsdag. Bliv hjemme. Lad være med at gøre dumt. Det gælder også politikere i påsken.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Over 20% af de samlede smittede er sundhedspersoner. Det er værre end Spanien, Italien og de andre lande, vi ellers har peget fingre af. SST bliver ved med at omskrive vejledninger, så vi ikke får den beskyttelse i form af værnemidler der er brug for. Hvor de finder deres oplysninger ved jeg ikke, men jeg ved, at det der sker nu, virker ikke. Vi bliver smittet i en hel uacceptabel grad. Nu åbner vi samfundet og forventer belastning uden vi har styr på det basale. Det er svineri.

Vi ser syge mennesker, og derfor får vi en enorm virusbyrde lige i skærmen. Vi rører ved vores patienter. Vi er helt tæt på. Og så ser vi de svageste. Almen praksis bliver de nye coronakuler, hvis vi ikke effektivt selv får organiseret os.

SST tror stadig ikke på konceptet, at asymptomatiske smitter. De burde have lært efter fadæsen med skiturister, men trods særdeles god evidens, så er det kun, hvis folk er dødssyge, at vi skal bruge værnemidler.
Berlingske virker opvakte. Læs den!

https://www.berlingske.dk/samfund/internationale-studier-og-topforskere-danske-myndigheder-giver-upraecise

Og hvis du ikke har login, så bliver der henvist til 11 store studier, der aviser at asymptomatiske patienter i høj grad smitter. Køb evt adgang. Det er artikler som den her, der er selve grunden til at vi skal støtte medierne!

Det er overraskende godt arbejde.

Nyheder

Mildt sygdomsforløb til manden med de sjove sokker. 20 Panodil skal fordeles på 2,5 dag, hvis man ikke skal brænde leveren af.

Det er ægte heltemod:

Jeg ville nok være lidt tilbageholdende, hvis jeg var i risikoalder og kendte til det høje antal af smittet personale. Jeg håber ikke Danmark fortsætter med at kaste sundhedspersonale under bussen. Ingen værnemidler? Ingen problem. Rigtige mænd arbejder uden maske. Det er desværre lidt holdningen blandt de gamle koryfæer rundt omkring. Arbejdsmiljø og sikkerhed har aldrig rigtig været en prioritet.

De dygtigste epidemiologer og virusforskere, der har enorm erfaring undrer sig over Danmark:

Men vi er lidt for fine til at lytte til asiatiske videnskabsfolk. Vi brager flokimmunitet igennem. Også på plejehjem. Og det koster på dødskontoen. Vi opsporer og isolerer ikke syge -nej vi opfordrer til at man går ud i samfundet eller møder i skole, selvom hele huset ligger med COVID19. Jeg tror vi skal smittes i Danmark. Og jeg tror vi skal smittes hurtigt.

Jeg savner bare lidt ærlighed om det…. Kunne SST ikke skrive: “Vi kører hardcore efter flere indlæggelser, flere døde og flere smittekæder, primært for at få afkortet forløbet og få overstået smitten, så vi ikke længere behøver forholde os til alle de fejl vi har begået. Nu kalder vi det en strategi og så må vi se, hvor mange der kommer til at dø. Vi har ekstra kapacitet i sygehusvæsnet. Den skal maxes ud nu, så vi kan komme videre med at behandle folks skiskader og sukkersyge.

Panik?

Ikke endnu. Men det bliver spændende at se om børn smitter. Det ved vi om 14 dage.

Tomrum

Nu går vi ind i en ny fase.

Jeg skal lave momsregnskab og årsregnskab. Der sker ikke en skid. Fra nu af udkommer denne en gang om ugen. Nemlig tirsdag. VI kan gå over til daglige updates, hvis der sker noget spændende. Men lige nu er det under kontrol. Vi har afprøvet nødbremsen. Den virker. Vi har set om SST bliver klogere af erfaring og nye studier. Det gør de ikke. Intet nyt. Momsregnskab virker ophidsende ved siden af.

10 thoughts on “9. april 2020 COVID19

 1. Tak, Iza, for din blog i dag og alle dagene!

  Politikere har gjort godt. Det sammen kan man ikke sige om vores eksperter i SST og SSI. Vi gør det langt værre end Taiwan og Syd Korea. Eksperterne i Danmark har valgt ikke at lære fra de lande, fordi de ser sig selv at have de nødvendige ekspertise, selv om de intet ved om Coronavirus. Det er til grin! Tid til mundbind. Se på Østrig! Lær fra dem.

  1. Når SST fejler, så siger de bare kommunikation var upræcist, men ikke fejl. Ho ho. Eksperterne er uærlige.

 2. Tak for super-gode blogs!
  Æv, kun ugentligt fremover men fair nok det kører i slowmotion fremover – desværre nok i den forkerte retning.
  En enkelt typo “
  SST tror stadig ikke på konceptet, at symptomatiske” skulle være asymptomatiske 🙂

 3. Kære Iza. Jeg ser hver dag frem til din blok – jeg glæder mig faktisk til den. Ikke så meget at kommentere, for du siger jo stort set det hele. For mig, som tager immunundertrykkende medicin og er 75 år er det en lettelse at de nye omgangsformer nok har betydet at jeg indtil videre har undgået min ellers obligatoriske forårsforkølelse
  Men der må være noget jeg har misforstået (indtil i dag): Jeg har da lige siden balladen startede ikke været i tvivl om at de asymptomatiske er smittebærende – ud fra simpel logik plus at vi skulle betragte hvem som helst som potentiel smittebærer (og derfor holde afstand) !!! Jeg forstår virkelig ikke, at det pludselig skulle være en stor ny erkendelse
  Jamen så vil jeg nøjes med at glæde mig til din blok på tirsdag. Hvis nysgerrigheden skulle overvælde mig kan jeg jo lige kigge lidt på SST eller SSI.
  God fortsat påske til dig og dine læsere.

  1. Det er skræmmende, hvad der er “nyheder” for SST – ovenstående er bare et eksempel på information, der har været fagligt og offentligt dokumenteret længe, – jeg venter på at de også snart bliver “overraskede” over at COVID19 smitter ved hjælp af aerosoler og hænger i luften i flere timer og over langt flere meter end de 2, de så stålfast holder fast i skal forhindre smitten i at vandre. Og ja, masker hjælper ikke! Enten er vores myndigheder håbløst uoplyste, eller også fortier de fakta for befolkningen – jeg ved ikke hvad der er værst!

   1. Enig, Karin! Det viser sig at SSI ved udmærket godt at virussen kan smitte folk uden symptom allerede 1 feb. De har bare valgt at holde oplysning til sig selv. SST skrev indtil 8 april. Unden symptom smitter man ikke. Hello! Hello! Det er rent vildlede folk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *