Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

8. april 2020 COVID19

Solen skinner.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 5386.
Antallet af nye smittede er 408.
Antallet af testede er 5991.
5991 test det forløbne døgn. Det ligner et forsøg på at komme i gear.

Positivprocenten falder til 6,8%. Vi tester flere, så falder antallet af positive. Men vi finder flere smittede.

Dødsraten for de, der tester positiv er 4,0%.

Coronaudsigten

Vi stagnerer fortsat.

Nedgangstider i antallet af indlæggelser. Fortsat.

Politiske tiltag

Der var lidt uenighed om, hvorvidt børn af kronisk syge forældre og kronisk syge børn skulle i institution. SST mente ja. Politikerne mente nej. Og det endte ikke overraskende med at hele spanden blev væltet ned over de praktiserende læger. Det skulle være en konkret og individuel vurdering for hver eneste….

Halloooo.

Hvem er risikogruppe nok? Læger skal på arbejde uanset, hvad de fejler.

Er det med så hensynsløse briller, vi skal se på vores patienter?

Eller skal den tvivl der er, komme patienten til gode?

Jeg ved det ikke. Jeg har brugt de seneste 4 uger på at rage kastanjer ud af ilden og skuffe patienter, der efter politikernes udmeldinger havde en reel formodning om at kunne få vaccinationer, test eller vurderinger i hjemmet. Nu skal vi så til at lave en lille halv million individuelle vurderinger uden nogen retningslinjer fra sundhedsstyrelsen. Eller jeg ved da ikke om der skulle have sneget sig et vurderingspapir ind mellem det 10-20 sider nye vejledninger og 5 siders rettelser vi får hver dag.

Vi drukner i ansvarsfraskrivende elendige vejledninger.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Vi tester ikke, så vi ved ikke hvem der er positive. Det sædvanlige problem med syge sygeplejersker og læger, der tvinges på arbejde. Måske målet er at få os alle smittet nu. Så skal systemet heller ikke bruge ressourcer på det senere.

Men det er rigtig fint alle bliver smittet og dem, der skal dø, dør nu. For snart er der ikke flere værnemidler, så deeet:

Nyheder

Der er et højt mørketal:

Og det er vel ikke overraskende.

Der er stor modstand mod, at børnene skal starte i skole og institution.
Jeg undrer mig over, hvordan folk tjener penge?

Mine børn har slet ikke været hjemme, men har været i superpasning hele tiden. Med pædagoger og lærere, der heller ikke har gået hjemme.
Men smittepresset bliver nok massivt, når børnene sendes af sted.

Kåre havde tal fra børn, der har gået hjemme i snart en måned. Tallene fra opgørelser i lande, hvor det ikke har været tilfældet ser meget, meget anderledes ud:

https://pediatrics.aappublications.org/content/pediatrics/early/2020/03/16/peds.2020-0702.full.pdf

Børn får corona. Meget få får symptomer. Hvor meget de smitter, ved vi ikke. Hvis vi antager corona opfører sig som influenza, så bærer børn en stor del af smitten videre til hjemmene. Nogle gange ved jeg ikke helt, hvor de fremmeste henter deres information fra. Jeg håber ikke det er samme sted, hvor de fik deres informationer om at kun skiturister med høj temperatur udgjorde en trussel.

Hvis det var blevet stoppet dengang, havde vi nok stadig haft et åbent samfund med massiv inddæmning. Begrænset økonomisk slagside. Nu smadrer vi igennem med flokimmunitet og økonomisk ruin.

Lad os håbe de har fundet nye informationskilder. Eksempelvis de udmærkede videnskabelige artikler, der er helt gratis på alle de fremmeste skrifter for læger….

Panik?

Nej. Få nu styr på de værnemidler. Og få nu styr på jeres meldinger fra borgen og SST inden I lukker det ud til 5 millioner danskere. I lægger ikke asfalten mens I kører. I forsøger at bygge båden, mens den synker.
Jeg har lavet en Brostrøm med trimmeren. Det er lidt kritisk. Jeg ligner en engelsk hooligan.

Tomrum

Nu går vi ind i en ny fase. Papiret hober sig op.

7 thoughts on “8. april 2020 COVID19

 1. Jeg er helt enig med dine sidste kommentarer. SST og politikerne sadler ikke helt hestene på samme tid. Mandag blev der afholdt pressemøde om gradvis åbning af skoler og dagtilbud. Tirsdag knoklede vi løs i blinde for at have bare et eller andet klart, mens vi ventede på retningslinjerne fra SST. De kom først tirsdag aften omkring kl 18. En hel dag “spildt” på at vente på nogle retningslinjer, som burde have været klare, med det samme man besluttede at afholde pressemøde. Reelt har vi kun haft dagen i dag til at forberede os på åbning på onsdag – lige indtil der til pressemøde med undervisningsministern i dag blev tydeliggjort, at vi ikke SKAL åbne onsdag.
  … jeg bliver så træt…

   1. Jeg har lige læst det og skal prøve:
    Ifølge rapporten fra SSI er mørketallet 30-80x større end antallet af testet positive. Denne beregning er baseret på procentdelen af antistoffer i blod fra bloddonorer, som antages at være et repræsentativt udsnit for befolkningen.
    Forfatteren mener dog, at mørketallet af meget mindre bla. fordi;
    – man sammenligner et mørketal fra d. 1. april med et testet antal fra d. 26 marts, da man antager at det tager ca. 5 dage at danne antistoffer – man glemmer dog, at det tager ca. lige så lang tid at udvikle symptomer.
    – man kompenserer ikke for alderen af bloddonerer, som i forvejen har den største andel af smittede.
    – man kompenserer ikke for falsk-positive antistof tests (HCoV forkølelse kan give dette)
    – SSI antager at sensitiviteten af testene er 70%, selvom en professor fra Herlev samt “den ansvarlige på SSI” (hvem end det er) har sagt 80%

    Forfatteren har udregnet det til, at hvis man kompenserer for alt dette får man et mørketal i Region Hovedstaden på 17-20x og i Region Midtjylland 7-11x. Noget mindre end 30-80x.

    1. Sådan læser jeg det også. Men hvorfor er det skræmmende? Vil vi ikke hellere have så lavt et mørketal som muligt?

     1. Nej tak. Hellere så højt som muligt.

      Så er vi hurtigere færdige
      Så får vi en lavere IFR
      Så har flere milde forløb

    2. Et andet issue forfatteren gør opmærksom på er at SSI citerer kilder fra Tyskland og Island men når man så læser raporten bruger de kun Island og hvis man så læser den islandske kilde kommer de frem til hvad der svare til 2,8 gange mørketal, så forviringen er total. Dybest set tror jeg ikke der er brugbare tal hvilket den store forskel i mørketal mellem Jylland og sjælland viser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *