Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

3. april 2020 COVID19

Det blæser for meget. Motorvejene er som blæst… Medmindre de er blæst af vejen, så har det noget med den virus, der er i omløb at gøre.

Laboratorietal

Jeg aner det ikke SST’s side er gået ned. Jeg vil gætte på der er flere smittede end i går.
Edit: Nu kom den op. Og jeg havde ret.

371 nye smittede, hvilket løber op i 3757 smittede ialt. Positivprocenten er faldet. Til gengæld er antallet af test helt oppe på 5000!
Det klarede vi.

Dødsrate på 3,7%. Det er lidt giftigt. Jeg vil gerne vente på vaccinen.

Coronaudsigten

Jeg vil tro antallet af indlagte, intensivpatienter og respiratorpatienter er uændret. Vi kan noget i Danmark. Vi mener det, når vi siger vi kan flytte bjerge. Lige nu banker vi et epidemibjerg foran os i en grad så andre lande må misunde os, vore evner.

Kurven er død. Dræbt. Borte. Jeg troede det krævede folk med maskingeværer i gaderne og barrikader af døre. Men i Danmark er det nok med et: “Det kan vi ikke være bekendt!”

Det er slapt.

Dødstallet er ikke engang på omgangshøjde med en sløj influenza. Vi er ved at få værnemidler. Måske går det…..

Edit: Så kom tallene

Vi har styr på det. Faldet i respirator patienter skyldes at man nu fjerner de respiratorpatienter fra listen, der ikke længere er i respirator. Det virker intuitivt fornuftigt. Det må være noget SST har fået inspiration til udefra.

Region hovedstaden udbygger forspringet til de andre regioner. Det er nok ikke derfra man skal forvente ekstra respirator hjælp til lidende italienere.

Selv den lineære kurve er sløj. Det kører for os.

Politiske tiltag

I dag gik lægernes og sygeplejerskernes frontpersoner i et frontalsammenstød med sundhedsstyrelsen. Grethe Christensen fra sygeplejesiden er giftig og skarp. Hende kan man regne med hver gang. Sygeplejerskerne har en bister og dygtig forkvinde i hende.
Vi vil ikke finde os i det.
Og Grethe virker mere opdateret end Brostrøm. Der er asymptomatiske smittebærere og det er nok dem der bærer en stor del af smitten. De syge bliver hjemme.
På sygehuse skal de syge stadig møde frem…

Der skal mundbind på begge parter hver gang, der er patientkontakt. Sygehusvæsnet er blevet de nye smittebærere efter SSTs forfejlede vejledninger. Jeg har aldrig oplevet så mange syge. Hold jer væk.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Personalet bliver syge. Vi får ikke testet de milde tilfælde. Og hospitalerne er de rene coronakuler. Intet nyt.

Det er som om fagfolkene er gået sammen om at påpege diskrepansen mellem de løfter myndighederne giver, og hvad der er muligt.
Jeg ved ikke om jeg bare skal lukke bloggen. Der er flere der påpeger de åbenlyse mangler.

Nyheder

En negativ coronatest kan man ikke bruge til noget. Sensitiviteten er lav. Værnemidler og ekstrem hygiejne skal iagttages ved alle kontakter. Ellers vælter vi. Gad vide hvor meget 30 sygemeldte koster? Lidt mere end 100 mundbind og nogle kitler tror jeg….

Den var ikke gået i Sverige. Kønsopdelt…. Feminister, tvekønnede, transkønnede, nazister og det løse ville gå amok:

Endelig kommer de lidt tungere drenge til:

Panik

Nix.
8,5 ruller tilbage
5,7 flasker vin tilbage

Og når først sygeplejerskernes forkvinde går ind i kampen, så kommer landet til at flyde med værnemidler. Jeg undrer mig over hun kom så sent ind i kampen. Nu sker der noget. Hun er dygtig, hun er giftig. Det eneste jeg synes hun mangler at nævne er, at vi ikke længere skal snakke om rationel brug af værnemidler, når så mange sundhedsarbejdere er smittet. Vi skal snakke om brug af værnemidler. Og det skal ikke blive ved snakken.

Det er et usympatisk træk ved myndighederne, at de får det til at lyde som om, vi bare vælter os i masker, fordi vi kan.
Vi vil også gerne hjem til familien. Myndighederne ved vi er udsat for stor smitterisiko. Vi ved det.
Og Grethe Christensen er snart den eneste der har klodser til at stå fast. Gå til dem Grethe. Normalt er jeg jo på den anden side af Grethes holdninger, så jeg er lidt træt af hende. Men her er hun verdens bedste wingman at have.

Tomrum

Slap af. Nyd det. Der sker ikke en skid. Det her er den fladeste kurve nogensinde. Tag ud til stranden. Grin lidt mere. Jeg er ved at være ret vild med den her form for anderledes. Vi aner ikke om det varer 1 år eller 6 måneder. Jeg begynder at se muligheder….

14 thoughts on “3. april 2020 COVID19

 1. Denne her pasus havde nær fået mig, før Coronaen: “Det virker intuitivt fornuftigt. Det må være noget SST har fået inspiration til udefra.” Jeg grinede og hostede i et væk. Det er jo helt gak og slet ikke betryggende, at de ikke HELE tiden har trukket dem fra, der ikke længere bruger respirator. Det er jo matematik på 3. klasses niveau.

 2. Dødsfald af smittede er rigtigt nok 3,7%, men dødsfaldet af personer der har overstået infektionen er faktisk 12,7%. Jeg mener at de smittede endnu kan gå begge veje i forhold til infektionsniveau, derfor ser jeg det som optimisternes 3,7%. De afsluttede sager er derimod uforanderlige, eller er jeg helt forkert på den?

  Slet ikke en infektion jeg vil ønske for nogle, ikke engang min værste fjende.

 3. Inspireret af din blog overvejede jeg et godt stykke tid, om jeg turde tage til skadestuen da jeg faldt og pådrog mig en 11,3 cm lang, trekantet flænge lige under knæet i onsdags. Bevæbnet med hjemmesyede masker med kaffefiltre i drog vi* til den lokale læge, der lidt opgivende klarede at rimpe mit knæ sammen, med lidt strips, plastre og støttebind ovenpå. Vi har ellers været utroligt forsigtige for netop ikke at skulle ud blandt det arbejdende, jeg mener smittende, folk. Desværre måtte vores kaffefilter-95grader-vaskede-mundbind frem igen i går og sprede lidt smitte mellem apotek(pamol)-læge(jeps, infektion)-apotek(primcillin) igen. Så går der igen 14 dage før vi tør besøge mormor og morfar 🙁
  Så ja… det er effekten af videnskabelig baseret viden** og “Det kan i simpelthen ikke være bekendt” i en temmelig normal, lille familie 🙂

  *Det er ikke særligt socialt accepteret at efterlade børn i 4-5 års alderen alene hjemme i en time
  **Jeg er ved at skrive bachelor i Ergoterapi, og bruger nok mere tid på at læse og forstå information om COVID-19 og epidemiologi end standardiserede opfølningsmetoder i Kommunal Hjælpemiddelformidling – jeg har altid været mere naturvidenskabelig end humanistisk anyways.

 4. Kære Iza ! Du har en gudsbenådet evne til at sætte fingeren på de ømme punkter. For at fremme forståelsen krydrer du dine budskaber med humor og sarkasme. Det virker. Nu begynder “det etablerede system” at følge dine anvisninger . Keep on the good work

 5. Dejligt jeg fandt denne blog.
  Den løbende strøm af udtalelser fra Sundhedsstyrelsen, synes jeg i starten lød fornuftigt og rationelt, men alligevel sad jeg tilbage som almindelig borger, at der var noget som ikke helt stemte, efterhånden min viden om coved19 blev større.
  Mit personlige skifte i mit syn på Brostrøm og co. kom i perioden efter strategiændringen fra inddæmning til såkaldt afbødning, hvor man vil prioritere behandling til dem, der har mest brug for det. Dertil Serumsinstituttet som begyndte at snakke om flokimmunitet som strategi.
  Tror jeg har fundet årsagen. Jeg blev lullet i søvn af en blanding af 3 ting. Håbet om at sundhedsmyndighederne havde styr på logistikken, pressemøder hvor sundhedmyndigheden præsenteres om øverste offentlige autoritet i DK, og at der tales et magtens sprog som signalerer; vi har styr på det. Men efterhånden fandt jeg ud af, at det mest var kejserens nye klæder, hvor der bag alle ordene gemmer sig lige præcis – ingenting. Som fint sand på strand, der løber mellem fingerne på en, når man forsøger at holde fast i det.
  Det er tillidsbrud mellem sundhedsmyndighederne og befolkningen men især personalet i sundhedssektoren.

  1. Et lille “Aber dabei” til den er at det er på testtidspunktet at de er symptomfri, mange udvikler symptomer senere.

 6. Samme forsker, desværre betalingsartikel:

  https://www.berlingske.dk/videnskab/moed-manden-med-verdens-maaske-bedste-coronalaboratorium-og-hoer-hans

  På baggrund af deCode genetics’ og de islandske sundhedsmyndigheders samlede indsats har den vulkanske ø allerede nu virustestet en større del af sin befolkning end nogen anden selvstændig nation på kloden.

  Aktuelt drejer det sig om godt seks procent af alle islændinge svarende til over 22.000 test. I kulissen venter imidlertid yderligere op mod 50.000 islændinge på at blive testet. Til sammenligning var 0,6 procent af danskerne testet fredag.

  Men det, der for alvor adskiller virksomhedens tilgang fra de islandske sundhedsmyndigheder – som man samarbejder tæt med – er, at man tester forholdsvist tilfældigt og bredt i befolkningen frem for hos især dem med symptomer.

  På den baggrund kan deCode genetics dokumentere to afgørende ting:

  Det ene er, at cirka halvdelen af alle, der testes positive, ikke har symptomer og ikke var i karantæne på testtidspunktet. De har med andre ord udgjort en betydelig smitterisiko – uforvarende.

  Den anden er, at det har vist sig, at næsten præcist 0,9 procent af alle de stort set tilfældige islændinge, som virksomheden har testet, er smittet med covid-19.

  »Der er én haplotype, der er typisk for Østrig, en anden for Italien, en tredje for Storbritannien, en fjerde for det østlige USA og så videre. Hvis du ser på den samlede population af denne virus i verden, har den opsamlet en enorm mængde mutationer, og for hvert eneste smittede individ i Island kan vi bestemme oprindelseslandet for smitten. Den information kan vi bruge til at spore, hvordan virussen bevæger sig rundt i samfundet – hvem, der har smittet hvem.«

  »Hvis man træder et skridt tilbage, kan man spørge sig selv: Hvad prøver alle disse mutationer at fortælle os? Kendsgerningen er, at det store antal opsamlede mutationer indebærer, at virussen har enorme muligheder for at tilpasse sig sin vært. Det vil sige mennesket. Og i den proces blive mere og mere smittefarlig – og mere og mere farlig for os.«

  »Den ene ligger i selve virussen. Det er muligt, at vi har en samling af stammer (versioner af virus, red.), og at den enkelte stamme er anderledes end andre i forhold til, hvordan den skaber sygdom. Den anden mulighed er, at vi kan have forskellig genetisk respons til virussen. Det er endnu ikke noget, vi har kigget på, men det kommer vi til at få intenst fokus på.«

  Han bliver blandt andet orienteret om, at vi (onsdag eftermiddag, red.) har cirka 3.000 bekræftede smittede og omkring 100 døde. Derefter foretager han en hurtig hovedregning og forklarer:

  »Det siger mig først og fremmest, at I Danmark underdiagnosticerer mennesker, som har milde symptomer. Grundlæggende håndterer I en sygdom med bind for øjnene. Så min forudsigelse vil være, at det her bliver rigtig slemt i Danmark om to til tre uger, for der må være en frygtelig masse mennesker, som ikke bliver diagnosticeret. I bør teste mere, og I burde have gjort det fra begyndelsen.«

 7. Several large media outlets have been stating that one of the findings emerging from Iceland’s coronavirus screening of the general population is that around 50% of individuals infected with the virus have no symptoms. The screenings of the general population have been carried out by Reykjavík-based medical research company deCODE genetics, so Iceland Review asked their CEO Dr. Kári Stefánsson to clear up this assertion.

  Kári stated the claim is an oversimplification. “Fifty per cent of those that test positive in our screenings of the general population are symptom-free at the time. Many of them get symptoms later,” Kári said.

  Therefore, although about half of those who have tested positive for coronavirus in deCODE’s screenings did not have symptoms at the time, most of those who have tested positive developed symptoms at some point. A positive sample from an individual without symptoms means that the sample was most likely taken early in the virus’ incubation period, before symptoms such as dry cough or fever began to present themselves.

  “DeCODE has now screened 10,401 individuals in Iceland. Of those, 92 were positive. So about 0.9% of those who we screened in the general population turned out to be positive. And that is probably the upper limit of the distribution of the virus in society in general,” Kári explained.

  https://www.icelandreview.com/sci-tech/is-icelands-coronavirus-testing-showing-that-50-of-cases-have-no-symptoms/

 8. An individual who tested positive for Covid-19 in Iceland has been infected by two strains of the coronavirus simultaneously – believed to be the first of its kind – according to reports.

  The second strain is a mutation of the original novel coronavirus.

  Kari Stefansson, chief of DeCode, a biopharmaceutical company based in Iceland, confirmed the unusual infection, according to the Reykjavik Grapevine. He said the mutated second strain could be more malicious or infectious because people infected by the dual-strain patient were only found to have the second strain.

  So if this is the case, the virus could be mutating to a more infectious one. But Stefansson was unable to confirm this and suggested it could be a coincidence.

  TS Channel
  More>>

  He noted that the mutation found in the sample taken from the dual-infected patient is one that has not been found outside Iceland, according to the Grapevine.

  https://www.thestandard.com.hk/section-news/section/11/217711/Iceland-patient–infected-by–two-strains

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *