Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

29. marts 2020 COVID19

Solen skinner. Stadig. Dagens opdatering er mere af det samme. Vi er i dødvande. Vi må håbe sundhedsmyndighederne bruger tiden fornuftigt. De har fået et pusterum af regeringen.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 2395. Antallet af nye smittede er 194. Antallet af testede er 1388. Vi testede flere end i går og fandt flere. Ikke overraskende

Procentdelen af podede med COVID19 er 14 mod 11,8 i går. Vi må se om det stiger de kommende dage.

Testkapaciteten ligger fortsat på over 1000. Men der er langt op til de lovede 5000.

Dødsraten er fortsat 3%. Igen kan man kigge under temaet Talgymnastik, hvis man bliver bekymret for den høje dødelighed.

Coronaudsigten

Vi er fortsat i smult vande, hvad angår indlæggelser. Og i forhold til antal døde så ligger det omkring 72 (men det kan ændre sig pga forsinkelser i dødsårsagsregisteret). Det er forventeligt og færre end ved influenzaepidemier (endnu).

Region Hovedstaden isolerer sig i toppen. Gad vide hvad de foretager sig for at ligge så stabilt højt?

Jeg har overvejet at sløjfe graferne, men sidst jeg ændrede den mindste smule, så var der nogle, der blev meget utrygge ved det. Vi er vanemennesker.

I kan godt se, hvor flad kurven er. Ikke? Her gårsdagens kurve:

Og her dagens kurve:

Politiske tiltag

Ingen nye interessante.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Problemerne er fortsat at vi ikke adskiller syge fra raske. Vi beskytter ikke sundhedspersonalet. Og vi tester ikke sundhedspersonale nok.

Nyheder

I går skrev jeg lidt om den spøjse formulering: at dø med coronavirus:

Nu er der kommet en ny formulering, der er mere passsende:

En belgisk kat er smittet med coronavirus:

Det bringer den i fint selskab. Både prins Charles og Boris fra England er smittede. Når belgierne har testkapacitet til at teste husdyr, så sætter det altså vores teststrategi i et temmeligt dårligt lys. Jeg siger det bare!

Panik?

Næ. Jeg har 11,5 ruller toiletpapir.

Tomrum

Der sker ikke en skid. Videre. Næste.

10 thoughts on “29. marts 2020 COVID19

  1. Hvis du fremskriver kurven endnu mere og vil antager at forløbet er som en influenzaepidemi, så den fx har en top i slutningen af april, kan man så gætte på hele forløbet, eller er det alt for tidligt, med de data der er nu? Jeg tænker nogen må sidde med en forventet fremskrivning, for at kunne vurdere hvornår man tør at åbne noget i samfundet igen.

  2. Jeg bliver mere og mere overbevist om at tallet med antal indlæggelser er forkert. Ikke forstået på den måde at de siger at der er flere/færre indlagte end der er. Men på den måde at indlæggelseskriterierne er noget man kan skrue på. Det er jo en lægelig vurdering om en patient skal indlægges eller ej. Med mindre at vi præcis kender kriterierne for at blive indlagt og ved om de ændrer sig med tid, så kan vi ikke helt stole på antallet af indlæggelser som indikator. Man kan jo også lynhurtigt blive sendt hjem igen, så vi ved ikke hvor mange der er nyindlagte og hvor mange der er udskrevet. Antallet på intensiv giver nok et bedre billede. Antallet af dødsfald er nok det bedste at kigge på. Man kan ikke rigtig ændre på kriterierne for at være død. Men vi skal selvfølgelig teste alle afdøde for at være sikre på den tal.

    Jeg ser stadig en eksponentiel vækst i alle grafer. Det er en fladere kurve, og det var jo også meningen med det hele. Men vi er stadig i den eksponentielle fase af udviklingen.

    1. Det er svært at finde ordentlige målepunkter. Der er ventetid på dødsfaldsregistreringen. Men det er spændende at se. Tendensen vil nok være at folk bliver udskrevet tidligere og tidligere.

  3. Hej Iza
    Jeg har fulgt din blog de sidste 16 dage (link via en af mine lægevenner) og jeg er tilhænger af din direkte stil. Jeg bliver hængende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *