Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

27. marts 2020 COVID 19

Solen skinner. Brostrøm har erkendt, han ville gøre det anderledes i dag. Alligevel fortsætter vi med mere af det samme.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 2041. Antallet af nye smittede er 195. Antallet af testede er 1512. Det viser jo, at når vi tester mere, finder vi flere. Ikke overraskende.

Procentdelen af podede med COVID19 er 12,9 mod 12,2 i går. Så selvom vi tester mere, så rammer vi ret præcist ind i samme segment. Næsten 13% tester positive.


Testkapaciteten har ligget på omkring 1000 tre dage i træk, men er i dag helt oppe på 1500.
Det er ikke imponerende for et ellers udviklet land, men bedre end de 400-500 vi har ligget og rodet rundt på.

Coronaudsigten

Antallet af indlagte er steget diskret til 430. Lidt større stigning end i går, men intet i nærheden af kritisk. Der ligger 89 på intensiv i respirator. Nu har vi brugt 10% af kapaciteten cirka. Altså forudsat vi får uddannet nogle til at betjene respiratorerne.

Region hovedstaden er stadig i den absolutte top, men mon ikke de andre regioner kommer med, når byboerne tager ud i deres sommerhuse for at nyde påsken?

Kurven i går var fredelig og vi klarer den til ultimo marts:


I dag er den endnu mere fredelig og weekenden kan nydes i behørig afstand fra andre.

Fredelig weekend. Håber jeg.

Politiske tiltag

Ingen nye interessante.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Angiveligt kører det rimeligt i dag. Der er stor frustration blandt sundhedsprofessionelle, fordi de tvinges på arbejde, selvom de har ondt i halsen, host og almindeligt ubehag. Så længe de ikke har feber. Og det er jo lidt skituristerne om igen. Vi kommer til at smitte de raske patienter og hinanden. Det er lidt noget skidt, som WHO også påpeger. Vi kommer ikke til at mangle patienter, men læger og plejepersonale. Jeg orker ikke give forelæsningen igen. Læs tidligere indlæg. Det er dumt. Det er så ufatteligt dumt at begå samme fejltagelser igen og igen. Vi har ikke råd til at blive ved med alle de elendige beslutninger.

Nyheder

De nyheder I fik i går, er på forsiden i dag…. Influenzaen er næsten udryddet. Læs det her i dag. Eller i avisen i morgen.

Italien fortsætter med at slå rekorder. 900 mennesker stritter om dagen pga COVID19

Det her ville ikke gå i Tyskland, hvor man maksimum må forsamles 2 mennesker.

VI andre kan begynde at udvælge hvilken af vores børn (hvis overhovedet) vi vil have kontakt til.

Og der er heller ikke lagt op til hyggestemning i New York.

En dygtig overlæge (læs hans bog) har fundet en billig metode til at gøre virus klar til test.

Det lyder, så billigt og intuitivt rigtigt, at SST vil ignorere det i 14 dage og så undskylde deres sløvsind efterfølgende. Universitetskapaciteten er først taget med i betragtning nu. Efter 3 uger, hvor det har floreret heftigt i forskerkredse at de kan teste hurtigt og effektivt. Det kører for SST.

Og det var det jeg tænkte. Men se så her:

Der er håb for menneskeheden.

I Herning kan de sende en særlig tak til hingstekåringen:

De herlige, hesteglade smittespredere, har efterladt Herning som et bombekrater af en coronakule. 7. marts var det de glade hestemennesker der spredte deres glæde og smitstoffer. Nu rammer det de sagesløse.

Og mens SST sørger for at spritte håndtagene af til deres kontorer, træner intensivlæge landet over i at holde vejret. Længe. Uden maske.

Panik?

Næ. Jeg har 12,3 ruller toiletpapir.

Tomrum

Jeg er plaget. De samme dumheder gentager sig i det uendelige. Jeg er ved at miste min Mojo. Det er ikke interessant. Det er som at se Titanic gå under langsomt mens bandet spiller en lystig melodi.

Jeg vil skrive en guide til at overleve det her. Hvis det ikke er COVID19, der får krammet på os, så er det skræk, den uendelige langmodighed i SST eller alkoholismen.

På positivsiden er vi tilbage til rimelig normal trafik på siden. Jeg håber ikke jeg har mistet mine dødsattestentusiaster?

17 thoughts on “27. marts 2020 COVID 19

   1. Jeg så og delte videoen, men hvor er den nu?
    Mon den var for panikskabende for nogle individer?

 1. Hej Iza.
  Os, ægte dødsattestentusiaster, mister du ikke sådan lige.
  Jeg ser frem til din overlevelsesguide.

   1. Ja. Det var en dejlig Sommer.
    Når jeg fortalte folk at jeg var på Pokemon-jagt, så kiggede de på mig med et blik bestående af forbløffelse, foragt og forundring.
    Så tænkte jeg…. Ja ja. I har ikke set Iza i den søde røde sommerkjole 🙂

 2. Det kunne være interessant med en graf over døde af Influenza+Corona sammenlignet med tidligere år.

 3. Du må endelig ikke stoppe. De kloge hoveder læser jo med i smug. Fred være med at ideer bliver stjålet – bare det redder liv. Det forekommer mig at du er bredskuldret nok 🙂

 4. Italien har nu mistet 51 læger og mere end 6.000 er smittede af sundhedspersonale – og er det lignende scenarier du taler om i DK i forhold til manglende test af sundhedspersonale?

   1. Jeg har selv en hustru der er sygeplejerske – er lige mødt ind på første vagt i en uge har lige set film fra Elmhurst i New York – de bruger N95 masker mere end en dag.

    Det er jo en crazy verden

 5. Hvorfor kan Coronavirus ikke inddæmmes? Det mener Kåre Mølbak, Allan Randrup Thomsen og flere andre. De mener vi skal opbygge flokimmunitet. Hvorfor i Taiwan med 22 mio. indbygger kan der inddæmme virussen. I Wuhan med 11 mio. indbygger kan man inddæmme og i Japan med 126 mio indbygger kan inddæmme.

  Tror du på flokimmunitet for Corona?

  Problemet med corona er vi kender ikke den langtids virkning på vores helbred. Forstår derfor ikke hvorfor vores Danske ekspert insisterer på vi skal have flokimmunitet.

  1. Der er rigtig meget der tyder på vi har smitten overalt i samfundet nu. Hvis vi antager halvdelen er asymptomatiske og kun 5-10% af de symptomatiske ender på sygehus, så er det overalt. De syge bliver hjemme, men dem med få gener tager på arbejde, handler og smitter andre.
   Jeg tror på, at når man har med en hel ny virus at gøre, så skal man være ekstra forsigtig. Det er modigt at opgive alt og bare lade en virus, vi ikke kender ret meget til, sprede sig i samfundet. Men det er det vi gør nu. Et kæmpe eksperiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *