Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

26. marts 2020 COVID19

Der er frost om morgenen og højt solskin hele dagen.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 1851. Antallet af nye smittede er 136. Procentdelen af podede med COVID19 er 12,2 mod 12,4 i går. Måske er det der den kommer til at ligge. Altså omkring 12% af alle i Danmark med indlæggelseskrævende lungebetændelse/vejrtrækningsbesvær har COVD19.


Testkapaciteten har ligget på omkring 1000 tre dage i træk.
Norge har cirka samme antal indbyggere som os, men har testet 3-4 gange så mange. Det betyder de ved mere om, hvor udbredt sygdommen er. Her gætter vi fortsat ….

Coronaudsigten

I dag flader antallet af indlagte endnu mere ud. Selvom antallet af intensiv patienter og indlagte stiger så er stigningen ikke eksponentiel. De seneste 2 (rettelse fra Kurt -en nu skattet læser) dage er der 50 flere indlagte end dagen før. Dette burde stige endnu mere, men i dag er der kun 36 mere. Og det er ikke fordi de er døde og dermed ikke tæller med.

Region hovedstaden fortsætter med at tordne derudaf. Der andre regioner tager det mere roligt.

Kurven i går var fredelig og vi klarer den til ultimo marts.

Og som beskrevet ovenfor så ER det altså fredeligt med patienttilvæksten. Meget fredeligt.

Politiske tiltag

Ingen nye interessante.

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Fortsat ingen testet i sundhedsvæsnet.

Vi adskiller ikke de syge fra de raske, fordi vi ikke aner hvem der er raske og hvem der er syge.

Plejehjemmene bliver de nye corona-reder sammen med hospitalerne. Ligesom i Italien. WHO siger: adskil de syge fra de raske. Danmark vil godt lige have lov til at tilpasse WHOs vejledninger til danske forhold.
Ingen test, ingen adskillelse af syge og raske og ingen værnemidler til at passe på sundhedsprofessionelle…. Det er ikke godt nok.

Nyheder

Fængselsstraf for at stjæle håndsprit?

Jeg synes man skal skelne mellem de alkoholikere, der stjæler spritflaskerne hele året, Corona eller ej, og de, der stjæler det for at lukrere på andres frygt. Kunne man evt give alkoholikerne en robust rødvin i stedet? Vi skal jo alle leve.

England, USA, Italien og Spanien er på den….

Spanien runder et skarpt hjørne:

SST mener også at grænselunkningen medfører svære problemer for stofmisbrugerne….

Normalt må vi almindelige læger ikke behandle disse patienter, men i anledning af krisen, så SKAL vi behandle. Nød giver os særlige kompetencer. Nu har jeg fået at vide i 11 år, jeg ikke er kompetent til at behandle narkomaner, men nu er jeg? Arrr. Mon ikke det fortsat er en misbrugslæges opgave. Det tror jeg nok det er.

Allerede nu kan jeg mærke at det bliver for avanceret for mig. Men spændende tiltag fra SST. Det næste bliver vel at praktiserende læger skal fjerne en blindtarm i personalekøkkenet. Også en spændende ide.

Mens SST sprøjter vejledninger og fagligt ugangbare råd til beskyttelse af sundhedspersonale, så er mine kolleger landet over i gang med at finde værnemidler…..

Håndværkere, spejdere osv skaffer flere værnemidler til os end SST. Det er lidt skammeligt. Til gengæld producerer de til stadighed mere papir. Det er helt vildt. Intet er for småt. Og alt bliver lavet om dagen efter. Jeg kan ikke følge med mere. Og bureaukratiet går under i en sky af papir. Jeg tror, vi snart når til det sted….

Panik?

Næ. Jeg har 13,0 ruller toiletpapir.

Tomrum

Det begynder at være træls at sidde på arbejde 8 timer hver dag, mens solen skinner…

10 thoughts on “26. marts 2020 COVID19

 1. Hvor der er en vilje er der en vej. Jeg tror, der er nøjagtigt lige så mange stoffer i omløb som altid og at forsyningen også fremover vil være stabil. Faktisk har jeg bedt min mand om at skaffe heroin til mig fra den lokale pusher, hvis jeg ligger og er ved at dø af Covid, og sygehuset er løbet tør for morfin. Jeg vil ikke drukne i mit eget sekret ved fuld bevidsthed.

 2. Papirerne fra SST kan vel bruges når du er løbet tør for toilet-ruller? Eller tidligere som en statement

 3. Det virker i højere og højere grad som om SST læser din blog, og tager ved lære. I nærmere jer i hvert fald hinanden holdningsmæssigt, og det er ikke dig, der ændrer holdning.
  Tak for en god blog. Jeg kommer her hverdag.

 4. Lille rettelse: Antallet af indlagte er steget med 50 ift. dagen før de sidste 3 dage:
  23/3= +22
  24/3= +47(50)
  25/3= +49(50)
  Og så 36 mere i dag, som du også korrekt skriver

 5. Jeg synes altså stadig at jeg kigger på en eksponentiel vækst, ihvertfald i antallet af døde (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/). Kunne det tænkes at man skærper kriterierne for hvem der bliver indlagt, og at det påvirker kurven? Men jeg sidder også og ser på en eksponentiel vækst i antallet af indlagte. Prøv med et semi-logaritmisk plot, jeg ser en linie med en nogenlunde konstant positiv hældning, hvilket betyder en eksponentiel vækst.

  1. Det er eksponentielt, men det er i det små. Måske også fordi den brækker efter 4 uger. Så måske jeg bare er et fordomsfuldt mennesker. Jeg kigger på den i aften igen.

 6. Med den tid der går fra smitte til død, vil jeg forestille mig at vi vil følge en eksponentiel funktion for dødsfald i hvert fald en uge eller to mere. Det vil jo nok være nogen som blev smittet før der blev lukket effektivt ned. Samtidig er tallene dog trods alt så små, at det er svært at sige med sikkerhed hvordan kurven reelt ser ud.

  Til gengæld forestiller jeg mig at vi rammer toppen af nye smittetilfælde i den kommende weekend eller kort tid derefter. Hvis man kombinerer det med en kraftig opskalering af testkapaciteten i netop disse dage er der lagt i kakkelovnene til nogen vilde tal i starten af næste uge. Det vil sikkert fremstå skræmmende, men bør nok ikke være det.

  Hvis den fremskrivning holder, kunne vi om en uges tid se en nedgang i nye smittetilfælde, og om et par uger nærme os toppen af indlagte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *