Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

25. marts COVID19

Stadig godt vejr…. Fantastisk.

Laboratorietal

Antallet af smittede er i dag 1715. 138 mere end i går. Procentdelen af podede med COVID19 er 12,4 mod 13,9 i går.
Testkapaciteten har ligget på omkring 1000 to dage i træk. Vi skal teste meget mere, hvis vi skal følge WHO.

Den lave testkapacitet betyder at det kun er de allersygeste der bliver testet. Og positivprocenten er høj.

Coronaudsigten

I dag er der en pæn stigning i antallet af intensiv patienter og indlagte.

Især antallet af patienter i respirator har taget et ordentligt nyk opad. Samlet set er det fortsat Region Hovedstaden, der har de fleste tilfælde. Gad vide om der er lagt planer for udveksling af intensivpatienter regionerne imellem. Hvis Region hovedstaden fortsætter med at tordne op af, så ryger deres kapacitet meget hurtigere end de andre regioners.

Kurven i går landede på opbrugt respiratorkapacitet i slutningen af marts. Og selvom det måske kan blive tilfældet så viser de seneste mange tal (også dagens) at kurven ikke er så hidsig igen.

Den flover fortsat og jeg har ændret på y-aksen så det bliver lidt lettere at se. Bed til jeg ikke skal ændre det igen…

Politiske tiltag

Dobbeltstraf for coronaforbrydelser. Hvad det så end er. Hold nysene inde…

Flaskehalse i sundhedsvæsnet

Lige nu bliver ingen testet i sundhedsvæsnet.

Vi adskiller ikke de syge fra de raske, fordi vi ikke aner hvem der er raske og hvem der er syge.

Det er fortsat umuligt at blive testet som sundhedsperson. Det kræver at man har en højt specialiseret funktion, der ikke kan varetages af andre eller har en funktion i en afdeling på nødberedskab, hvor man ikke kan erstattes af andre.

Jeg kender ingen, der er blevet testet under de retningslinjer. Og det er da helt umuligt for en praktiserende læge eller en hjemmehjælper at blive testet. Jeg tror også mange har givet op. Der bliver åbnet op for test politisk ca. hver 3 dag og i praksis bliver kriterierne for at blive testet lavet så snævre at ingen bliver testet. Det er også en måde at modarbejde beslutningerne på.

Når vi ikke tester læger, så smitter lægerne patienterne. Når vi ikke tester sygeplejersker, så smitter de patienterne. Og når vi ikke tester patienter, så smitter de lægerne.

Region Syddanmark er i gang med at kradse den smule beskyttelsesudstyr ind, som de havde udleveret til hver praksis. 1-2 masker pr ydernummer. Til deling mellem op til 8-10 læger og personale.
Det kan ikke betale sig at plukke en skaldet.

Vi fortsætter med at grave os dybere og dybere ned i det hul Brostrøm allerede har målt ud.

Dog er der her i Region Nordjylland et tiltag der måske virker. De sender en paramediciner ud med podepind til plejehjem. Se det kan vise sig at spare mange ressourcer og måske endda stoppe den smittekæde vi er i gang med at skabe i sundhedssektoren og ældreplejen.

Nyheder

Nu er det om at holde tungen lige i munden. Gad vide om man kan ryge i spjældet for et nys på åben gade. Pollensæsonen nærmer sig……

Hvis I tænker på, hvordan man bliver superrig, så er det ved plukke andre for deres spareskillinger. En af Danmarks rigeste mænd stopper med at betale husleje…

Er det noget der er accepteret generelt? Nogle arbejdsløse, der læser med? Hvis du nu var superrig og et superrøvhul, så kunne du bare stoppe med at betale husleje.

Hvis nogle følger med på min twitter, så var nedenstående forslag fremme for længe siden. SST har simpelthen arbejdet så superintenst, at de helt har overset den absolut største testkapacitet i Danmark. Firmaer og universiteter…. Og nej. Det kan sagtens omstilles. Drop bureaukratiet og start op….

Og så vil Danmark oversætte WHOs anbefalinger…
Danmark har leveret en flov flov indsats på COVID19 området indtil nu. Hvis vi ikke havde et ret fint sundhedssystem og fornuftige politikere, så havde vi ramt bunden. Nej WHOs anbefalinger skal ikke oversættes. De skal følges. I Danmark har vi erfaring med 40 mennesker, der får dårlig mave efter et restaurantbesøg. Vi har ingen erfaring indenfor pandemier.
Lyt nu til dem, der ved noget og har erfaring.

Det virker til sundhedsstyrelsen tror vi bor i et smørhul, hvor ingen kan dø af smitsomme sygdomme. Hvor værnemidler og test vokser på træerne, når der er behov, og hvor man lige er den tand klogere end WHO.
Det er vi ikke. Stop jer selv.

Prince Charles har ikke overholdt 2 metersreglen og har pådraget sig infektionen.

Panik?

Næ. Jeg har 13,5 ruller toiletpapir.

Tomrum

Vi venter stadig. For lige at sætte det hele lidt i perspektiv, så dør der ikke flere mennesker lige nu af COVID19 i Danmark som af en usædvanlig kedelig influenzaepidemi. En af dem, der bare ikke kommer op i omgangshøjde. Sådan er det nu. Vi krydser alt for, det ikke ændrer sig… Men det gør det. Vi tåler bare ikke det ændrer sig for meget.
Slap af. Vi gør det godt. Kurven flover.

6 thoughts on “25. marts COVID19

  1. Har du set denne nyhed fra Storbritanien: https://www.theguardian.com/world/2020/mar/25/uk-coronavirus-mass-home-testing-to-be-made-available-within-days De regner med at have en prik-test indenfor få dage. Det hjælper intet i forhold til at opspore dem der er smittede tidligt nok, men det hjælper gevaldigt på at få testet dem der hr været syge og er raske igen. FDA i USA har også godkendt en hjemmetest: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-issues-first-emergency-use-authorization-point-care-diagnostic Og det samme har Australien: https://www.theguardian.com/australia-news/2020/mar/24/rapid-covid-19-testing-kits-receive-urgent-approval-from-australian-regulator

  2. Hvis kun de meget syge bliver testet, hvorfor er andelen af positive så ikke større end 10-15% ?

    1. Det er alle med vejrtrækningsbesvær. Der er både hjertesvigt, influenza, almindelig lungebetændelse, forværring i KOL og andre spændende årsager til de symptomer

  3. Ingen grund til at pege fingre af Bestseller/Anders Holch Povlsen. De er nødt til at handle som de gør, så de – når krisen er slut – kan fortsætte med at skovle penge ind på at sælge helt essentielt nyt tøj til alle dem, der nødigt vil betragtes som nogen, der ikke har råd til at købe de klude som influenserne og deres idoler fra MTV. Og – ikke mindst – hvis ikke man fyrer 750 medarbejdere og nægter at betale husleje, skal man have flere penge op af lommen for at finansiere den gigantiske phallos, som skal udstråle økonomisk styrke og overskud … og som Brande har så hjerteskærende hårdt brug for at have stående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *