Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

14. marts 2020 COVID19

I dag er her mere fredeligt og forhåbentlig falder vi snart tilbage til et mere normalt antal besøgende.
Jeg var ude at gå i dag i solskinnet. De få vi mødte var på mange meters afstand. Ventetiden er helt uvirkelig nu, hvor forårssolen brænder igennem.

Vi kommer ikke uden om dagens punkter.

Dagens dilemmaer

Antallet af smittede er i dag 827. behagelige 26 nye tilfælde siden i går. Vi undersøger ikke mere og vi ville være virkelig på røven, hvis det steg med samme hast som tidligere. Nu tester vi kun den lille del af de coronaramter, der har brug for hospitalisering. Og det har cirka 15%. Så hvis man lige regner baglæns, så giver det omkring 200 nye tilfælde. Men sådan leger vi ikke her. Hvis man skal gå efter guldet, skal man teste sig til det. Eftersom vi følger Italiens praksis og kaster håndklædet i ringen, så styrdykker vi fra en 4. plads på coronalisten over de mest infesterede lande, til en 6. plads. Vi har rigeligt med smittede, men vi har valgt at fokusere på de sygeste og bruge vores teste på dem, i stedet for at opspore ulykkerne. Strudsetaktikken virker ret fornuftig nu. Vi skal afbøde faldet. Ikke forsøge at klamre os til en tro på vi kan styre en virus, der slap løs for 4 uger siden (netop pga talentløs epidemistyring).

Heldigvis er der blødt lidt op for at sundhedspersonale kan blive teste. Ellers skulle vi gå 14 dage i karantæne, hver gang vi fik lidt ubehag i halsen. Det ville ende med at blive meget omkostningsfuldt i en tid med stort behov for sundhedspersonale.
God beslutning!

Vi skal alle have Corona. Toppen må også begynde at håndtere deres bekymring uden en test til 4500kr, hvis befolkningen forventes at gøre det.

Laboratorietallene

Tallene fra laboratorierne i dag viser, at det seneste døgn er 5,8% af de test, der er udført positive for COVID19. Lande vi sammenligner os med ligger på behagelige 3-5%, og for første gang nærmer vi os. Det skyldes dog vores nye testpraksis og ikke en ændring af situationen. Samlet ligger vi på 18,6% positive ud af de testede.

Det betyder ikke rigtig noget mere. Vi tester ikke mere for at opspore, vi tester kun de kritisk syge og sundhedspersonale i kritiske stillinger for at finde ud af hvad vi har med at gøre.

Coronaudsigten

Med de seneste tal må vi forvente 21000 smittede om en uge. Hvis vi minder om Italien, der ligesom os har opgivet enhver smitteopsporing og bare kæmper for at afbøde (og det er jo det vi gør, folkens) så lander vi på 21000 smittede. Formentlig mange flere om blot 7 dage.

Følg anvisningerne og red liv. Bliv hjemme. Alene. Afvent.
Lyt til nyhederne. Hold jer i ro.
Kurven knækker om 12 dage, hvis alle høre efter. Og dt har vi brug for mere end nogensinde.

Døde

Der har været 2 dødsfald af Corona. Den ene var en 80 årig mand fra Nordjylland, der døde i går. Den anden en 81 årig kvinde på Sjælland. Selvom begge patienter havde alvorlige underliggende sygdomme og var smittet med Corona, Så mener ministeren ikke som sådan der er en klar sammenhæng.
Jeg kan mærke Magnus Heunicke har lyttet til nogle af de røde lejesvende fra Wuhan. For pokker. Gamle multimorbide mennesker har en dødelighed på noget, der nærmer sig 100% af Corona. Sammenhæng? Åh jo. Men det er svært at erkende offentligt. Døden er begyndt at høste, men kun i det små. Forven 1000 til 10000 gange flere.

Politiske tiltag

Grænserne lukkede i dag. Men til grænsefolkets store lettelse, kan de stadig køre over grænsen og få lidt til den rådne tand og skumpeleveren. Det med at køre over grænsen, fylde bilen op og snyde den danske stat for momsen er åbentbart et anerkendelsesværdigt formål.

Danmark er et forunderligt land på den måde.

Panik?

Overhoved ikke. Som det fremgår af posten tidligere i dag, så har vi brug for præcis 870 intensivpladser med respiratorer. Og vi har faktisk 875. Så har vi bare brug for et par arbejdere til at polere og pudse vores overskudsrespiratorer, mens vi i Danmark glæder os over det præcise regnestykke.
Det er et ildevarslende tegn, når bestillingsarbejdet fra regeringen påvirker matematikken blandt de lægefaglige chefer.

Tomrum

Vi venter stadig. 12 dage tilbage. Jeg er træt. Og keder mig. Krig er 90% kedsomhed og 10% ren rædsel. Jeg har noget til gode. Desværre.

3 thoughts on “14. marts 2020 COVID19

    1. At den nok til dels har nogle valide pointer. Men hvis vi ikke går all in på at lægge kurven ned, så vil alt bryde sammen. Vi har ikke en chance. Grib den.

      1. Er vi virkeligt gået “All in” ? Er vi ikke først gået All In når vi indfører udgangsforbud, som i Kina, og som de (for sent) gjorde i Italien ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *