Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

11. marts 2020 COVID19

Fra på mandag lukker alle uddannelsesinstitutioner, børnepasning og skoler ned. Alle der kan undværes i det offentlige sendes hjem. Jeg tager på arbejde.

Det er en pandemi, siger WHO.

Antallet af smittede er i dag 514. En fordobling siden i går. Vi er de bedste i hele Europa til at producere nye coronatilfælde. Og vi er nu et land andre lande vil begynde at advare imod at rejse til.

Men vi er værre stillet end de andre lande.

Tallene fra tidligere i dag viser at det seneste døgn er 80% af de test der er udført positive for COVID19. Lande vi sammenligner os med ligger på behagelige 3-5%.

Det betyder meget konkret, at hvis vi tror folk har COVID19 ud fra kriterierne, ja så har de det nok……
Vi er ligeså sovset ind i Corona som Paradise Hotel er sovset ind i klamydia. Det giver ikke længere mening at teste, som Brostrøm så fornuftigt udtrykte det. Hvis folk har symptomerne, så har de nok også Corona.

Coronaudsigten

Med de seneste tal må vi forvente 4500 smittede om en uge. Det er mere end en fordobling af udsigten i går. Fra nu af går det hurtigt. Om 3 uger har vi opbrugt al respiratorkapacitet, hvis vi kan regne med de italienske tal for alvorligt syge. En ny form for d-dag nærmer sig.

Så følg anvisningerne og red liv. Bliv hjemme. Alene. Afvent.

Panik?

Ja. i aften er 100000 fjolser væltet ind for at købe lokumsruller og dåsemad. De har da nok pådraget sig Corona i det virvar.
Men dumme mennesker kan man ikke lovgive imod. Desværre. Fjolserne der, er skyld i andre må leve af pasta og tørre røv i servietter eller avispapir. Jeg håber de kløjs i kaviaren.

VI kommer ikke til at dø af sult og efter scenerne i supermarkederne, ville jeg næsten ønske det var mig, der kunne holde 14 dages pause fra alle mennesker. Det er den slags mennesker, der er grunden til der står advarsler på McDonalds kaffe om at den er varm.

Tomrum

Nu venter vi. 14 dage. Og så begynder folk at dø. Og så må vi se om vi kan holde presset.
Jeg er glad for regeringens robuste svar. Det er mit Danmark. Jeg er ligeglad om firmaer går konkurs eller aktiekursen falder.
Så længe mennesker er vigtigere.
Vi skal blive hjemme. Holde afstand. Holde af. Og passe på.
Det bliver spændende de næste 4 måneder.

One thought on “11. marts 2020 COVID19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *