Syg eller sund

Det afhænger af vinklen, databehandlingen og fortolkningen

10. Marts COVID19

Jeg har desværre bemærket, at der er trængsel på Sygellersund.
Det er ikke mine kernelæsere med interesse for historiske dødsattester og spændende medicinske forsøg, der læser med mere.
Nu er det noget sensationslystent coronapublikum, der har lagt denne ellers pæne side på ekstrabladet og Reddit.
Det gider vi ikke her, så denne post bliver bare lagt op og så er den klar til jer, mine herlige 1000 følgesvende, der trofast har fulgt mine skriverier fra starten. Jeg kan nemlig se at I er omkring tusind, der jævnligt går ind på siden direkte uden først at blive guidet hertil af facebook. I er udvalgte og besidder den begavelse det kræver at læse og forstå.

Antallet af smittede

Sidst jeg skrev var der 35 bekræftet smittede. I dag er der 256 smittede. Det er dog en stigning på 2 dage, men afspejler nok flere forhold end en egentligt eksplosion af smittede. For det første er der blevet fundet nogle såkaldt clusters. Det vil sige grupper af mennesker med tæt kontakt, der har smittet hinanden. Der er også smittede, der ikke (endnu) kan relateres til udenlandsk smitte. Det er lidt mere skræmmende, fordi vi er så restriktive i vores testning, at de få, der er blevet testet uden kendt eksposition eller ophold i risikolande, er dem, der er så dårlige de ligger på sygehuset med respiratorisk svigt uden kendt årsag. Det er nemlig de eneste andre vi tester i Danmark udover de ovenfor nævnte.
Så vi smitter hinanden i Danmark. Det kan vel kun komme som en overraskelse for de, der virkelig har lavet strudsen og gemt hovedet i sandet.
Desværre har vi nået point of no return.
Nu gælder det om at sænke hastigheden af smitten. Ellers får vi en dødelighed, der bliver utålelig. Når antallet af patienter med behov for respiratorbehandling overstiger 4-500, så skal vi udvælge de kønneste og lade resten dø. Kapaciteten er ikke til flere. Og det er endda i et drømmescenarie, hvor der kun findes coronapatienter. Der vil stadig være mennesker med blodpropper i hjertet, lungesygdomme, influenza og børn med brug for hjælp til at trække vejret.
De italienske studier viser at ca. 10% får brug for intensiv terapi i forløbet, så vi skal knække kurven snart. 5000 patienter og så hænger vi i med det yderste af neglene. Jeg ved ikke hvordan sundhedsstyrelsen er kommet frem til, at vi kan klare 600000 smittede patienter, men talmagi hører jo som bekendt til blandt magteliten.

I forhold til de italienske tal, skal man dog være opmærksom på, at epidemien startede med 5-6 dødsfald indenfor kort tid. I og med det tager i snit 20 dage at dø af Corona, så har smitten altså været ude i samfundet i minimum 21 dage under radaren før myndighederne blev opmærksomme.

Hvis udviklingen fortsætter i samme hast som nu, så er vi på omkring 2000 smittede om 7 dage.

Coronaudsigten de næste 7 dage:

Det betyder konkret at vi er tættere på det sammenbrud, der ellers bliver gættet på ligger omkring maj måned. Vi kommer nok midt i april, hvor antallet af alvorligt syge vil overstige kapaciteten og igen, skal man lige huske på at det tager lang tid at dø af Corona, så systemet vil blive langsomt, men sikkert oversvømmet og det vil tage lang tid at genvinde pladserne. Derfor skal der gøres noget indenfor de næste par dage, hvis dette scenarie ikke skal blive en realitet.

Testning

Sidst jeg skrev kunne jeg hente tallene for testede og antal positive test på SSI:

3,5% af de testede, var positive.

I dag ser tallene således ud:

Det vil sige at samlet set er 16% af de testede har COVID19. Og hvis man kigger alene på de testede fra 6-10 marts så er antallet af positive helt oppe på 25%. Det betyder, at vi tester alt for lidt, når hver 4. mistænkte har COVID19. Det betyder osse at smitten er meget mere udbredt end vi tror. Det er nok dagens mest skræmmende tal. Det løber fra os. hurtigere og hurtigere.

Hyggefascisme på tinge

De store beredskabsplaner er begyndt at blive udrullet og regeringen ønsker større beføjelser og mere magt og er derfor begyndt at behandle nye lovforslag, der kan give dem nærmest uendelig magt i en situation som denne.
Og det er jo i sandhed uforståeligt, når de indtil videre ikke har ønsket at aktivere de beføjelser, de har i epidemiloven.
Mit gæt er at de vil lave et lovforslag, der giver uendelig magt og intet økonomisk ansvar. I et scenarie som dette, hvor befolkningen er rædselsslagne og spejder efter en stor leder, er faren at vi ikke stopper dem i deres magtfuldkommenhed. Men det kommer folket ikke til at gøre. De må stoppe sig selv, ellers vil eftertiden dømme dem hårdt. Kina står nu i samme efterspil, og befolkningen vil ikke finde sig i at landets ledere har udnyttet krisesituationen til at indskrænke de almindelige borgerrettigheder.
Danskerne er desværre et folk, der efterhånden er så pacifiserede af x-factor og den 37 timers arbejdsuges uendelige velbehag, at det eneste, der kan få en dansker til tasterne er, hvis discoverykanalerne falder ud af deres velkendte tv-pakker. Jeg håber jeg tager fejl, men vi er et dovent, fedladent sofavælger folk.

Preppers

Der er skøre folk, der lige nu har købt så meget håndsprit og så mange lokumsruller, at det virker absurd. Hvis vi bliver tvunget indendørs, så bliver det med mulighed for at handle. Det er ikke som i Kina, hvor myndighederne sømmer dørene til og råber: “Held og lykke med det hele,” mens de kører væk i rumdragter.
Hvorfor køber folk så mange toiletruller? Er der en hel generation af mennesker, der har revet røvhullet til blods i avispapir eller bruger man bare mere toiletpair i nogle segmenter af befolkningen?
Køb toiletpair til 14 dage. Færdig. Jeg har erfaring med man kan flække en køkkenrulle, hvis man virkelig ikke orker at handle. Det skal nok gå.
Gær er det samme. Der må sidde folk med 600 pakker gør tilbage fra krisen i 1997, der kan fortælle præcist hvor idiotisk det er at hamstre gær, især hvis man er talentløs til at bage. Stop nu jer selv.
Det, jeg synes man kunne sørge for, var at bestille medicin på nettet til lidt frem i tiden, sørge for der er et par kilo havregryn og masser af slik. Så kører det. Og så kan man bestille sine indkøb på nettet.

Min status er 2 pakker knækbrød, 4 kilo havregryn, 8 masker (doneret af en håndværker -tak for det) og en rimelig god internet adgang. Det skal nok gå.

One thought on “10. Marts COVID19

  1. Du skriver fantastisk, og så interessant og vidende, at jeg nu forstår Corona ikke er til at spøge med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *